Wat?
47 Appartementen in de sociale sector. De woningen zijn 60m2, hebben twee slaapkamers en een luxe keuken. Voor elk appartement is er een aparte fietsberging beschikbaar. Voor bewoners met een auto zijn bij de flat voldoende openbare parkeerplaatsen beschikbaar.

De woningen werden tijdens de bouw overgenomen van Borghese Real Estate, die in eerste instantie zelf de verhuring zou doen. Toen de gemeente Harderwijk toestemming gaf de woningen te verkopen aan een woningcorporatie voor de sociale verhuur, werd de deal snel beklonken.

Waar?
De appartementen bevinden zich aan Havenspoor 1 t/m 89B. De Hanzen, op loopafstand van het oude centrum. Maar ook andere voorzieningen vind je op een steenworp afstand. Van winkels en horeca tot basisschool of sportschool. Direct achter De Hanzen wandel je binnen in een winkelcentrum met woonwinkels, een bouwmarkt en je dagelijkse boodschappen.

Wanneer?
De sleutels zijn in november/december 2021 overhandigd aan de eerste huurders.

Voor wie?
De woningen werden aangeboden voor twee verschillende netto huurprijzen: € 633,25 en € 731,50. Iedereen die stond ingeschreven bij hurennoordveluwe.nl en een inkomen had dat aansloot op een van deze huurprijzen, kon reageren. Negentien woningen werden aangeboden met voorrang voor huurders van grotere woningen in deze gemeente.

Wie?
Omnia Wonen werkte hier, zoals eigenlijk bij al haar projecten, samen met een aantal partijen:
– Gemeente Harderwijk (dankzij toestemming van de gemeente kon Omnia Wonen deze woningen aankopen)
– Borghese Real Estate (de originele opdrachtgever)
– Klompenburg Bouw (de bouwer)

In de media & Beeldmateriaal

Een virtuele rondleiding door een van de woningen