Wat?
Het gaat om 47 nieuwe appartementen in de sociale sector. De woningen zijn 60m2, hebben twee slaapkamers en een luxe keuken. Voor elk appartement is er een aparte fietsberging beschikbaar. Voor bewoners met een auto zijn bij de flat voldoende openbare parkeerplaatsen beschikbaar. De woningen worden voor twee verschillende netto huurprijzen aangeboden: € 633,25 en € 731,50.
De woningen werden tijdens de bouw overgenomen van Borghese Real Estate, die in eerste instantie zelf de verhuring zou doen. Toen de gemeente Harderwijk toestemming gaf de woningen te verkopen aan een woningcorporatie voor de sociale verhuur, werd de deal snel beklonken.

Waar?
De appartementen bevinden zich aan Havenspoor 1 t/m 89B. De Hanzen, op loopafstand van het oude centrum. Maar ook andere voorzieningen vind je op een steenworp afstand. Van winkels en horeca tot basisschool of sportschool. direct achter De Hanzen wandel je binnen in een winkelcentrum met woonwinkels en een bouwmarkt, maar ook kun je hier terecht voor je dagelijkse boodschappen.

Wanneer?
De woningen worden zeer binnenkort geadverteerd (zie het kopje ‘Adverteren’). Naar verwachting worden nog voor het einde van het jaar de eerste huurders verwelkomd.

Voor wie?
De woningen worden aangeboden voor twee verschillende netto huurprijzen: € 633,25 en € 731,50. Iedereen die staat ingeschreven bij hurennoordveluwe.nl en een inkomen heeft dat aansluit op een van deze huurprijzen, kan reageren. Wil je weten of je qua inkomen in aanmerking komt? Dat kun je lezen op de website van Huren Noord-Veluwe.
Negentien woningen worden aangeboden met voorrang voor huurders van grotere woningen in deze gemeente. Wil je gebruik maken van de doorstroomregeling? Dan moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:
– Je huurt een sociale huurwoning van Omnia Wonen of Uwoon in de gemeente Harderwijk;
– De woning heeft minimaal vier kamers (inclusief woonkamer);
– Je verlaat deze woning, wanneer je een appartement aan De Hanzen krijgt toegewezen;
– De woning komt vrij voor de verhuur (en wordt dus niet verkocht).

Wie?
Omnia Wonen werkt hier, zoals eigenlijk bij al haar projecten, samen met een aantal partijen:
– Gemeente Harderwijk (dankzij toestemming van de gemeente kon Omnia Wonen deze woningen aankopen)
– Borghese Real Estate (de originele opdrachtgever)
– Klompenburg Bouw (de bouwer)

In de media & Beeldmateriaal

Een virtuele rondleiding door een van de woningen