Huuropzeggingen gaan tijdens de coronaperiode anders. Het eerste contact niet, u geeft uw huuropzegging aan ons door. Dat kan op alle bekende manieren. Dus via Mijn Omnia Wonen, het huuropzeggingsformulier of telefonisch.
Wanneer de huuropzegging is verwerkt, gaan er wel dingen anders dan voorheen. Hieronder kunt u lezen welke wijzigingen er zijn.

Opzeggingsbezoek
Een opzeggingsbezoek vindt plaats. De woonadviseur komt langs om een rondje door de woning te maken. Dit doet hij zelfstandig, u wacht in een aparte ruimte. Wanneer de woonadviseur klaar is, zal hij zijn bevindingen delen met u. Ook worden dan de vervolgstappen besproken. Natuurlijk houden we rekening met de richtlijnen van het RIVM. Zie onderaan deze pagina wat dat betekent.

Asbest
Zit er asbest in uw woning? Of is er een vermoeden van asbest? Dan kan er nog altijd een asbestinventarisatie worden uitgevoerd. Tenminste, als u daar als huurder mee instemt. De inventarisatie gebeurt volgens de richtlijnen van het RIVM. Bent u verkouden of heeft u andere ziekteverschijnselen? Dat doen we de inventarisatie op een later moment.

Eindinspectie
De eindinspectie gebeurt in een lege woning. U, als vertrekkende huurder, heeft de sleutels naar kantoor gebracht (in de brievenbus). De woonadviseur gaat kijken in de woning. Is er iets niet in orde met de woning? Dan neemt de woonadviseur contact met u op.

Bezichtiging
Bezichtigingen gebeuren zonder medewerkers van Omnia Wonen. De huidige huurder en de kandidaat maken onderling een afspraak. Ook hier geldt: als een van de partijen ziekteverschijnselen vertoont, doen we geen bezichtiging. We accepteren dan ook dat kandidaten een woning accepteren zonder dat deze is gezien.
Is er pas een kandidaat bekend nadat de woning leeg is? Dan gaat de kandidaat alleen kijken. Ook nu gaat er geen medewerker van Omnia Wonen mee. We zorgen ervoor dat de kandidaat de juiste sleutels krijgt.
Groepsbezichtigingen worden op dit moment niet gedaan.

Overnames
Overnames zijn eventueel mogelijk. Dan is het wel nodig dat de huidige huurder en de nieuwe huurder dit onderling afstemmen. Als de nieuwe huurder niks wil overnemen, moeten de zaken worden verwijderd. Dat wordt gedaan door de vertrekkende huurder.

Eerste keer in de nieuwe woning
Heeft u een nieuwe woning gekregen? Gefeliciteerd! We lopen echter niet samen met u door de woning. Wij zijn al eerder in de lege woning geweest en hebben onze bevindingen genoteerd in de ‘Staat van Aanvang’. Dit document ondertekenen de woonadviseur en de nieuwe huurder in de woning. Hetzelfde geldt voor het huurcontract.

Bezoeken op een veilige manier
Uiteraard houden wij rekening met de huidige situatie. We volgen de richtlijnen van het RIVM en werken op een veilige manier. Voor uw én voor onze gezondheid. Bekijk daarom de flyer onder aan deze pagina.

En verder
Natuurlijk informeren we u zoveel mogelijk over hoe we de dingen oppakken. Hoe spreken we iets af? Wat verwachten we van u? Dat soort dingen laten we op tijd weten. En wij zijn gelukkig nog steeds bereikbaar! Dus als u ons nodig heeft, kunt u contact met ons opnemen. Zie daarvoor onze contactpagina.

Wilt u de afbeelding in een groter formaat bekijken? Klik dan op de afbeelding met de rechtermuisknop en kies ‘afbeelding openen in nieuw tabblad’.