In 2023 geldt de Wet huurverlaging voor huurders met een lager inkomen, die op 1 maart 2023 een zelfstandige sociale woning of woonwagen van de woningcorporatie huren.

Huurders die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen uiterlijk 10 mei van ons een voorstel voor de huurverlaging. Dit voorstel is gebaseerd op gegevens die wij van de Belastingdienst hebben ontvangen, waarbij de Belastingdienst aangeeft of een huishouden hiervoor in aanmerking komt.

Huurverlaging aanvragen
Heeft u een brief over de huurverhoging ontvangen, dan gaan wij er vanuit dat u niet in aanmerking komt voor huurverlaging. Denkt u dat u wel in aanmerking komt voor huurverlaging? Kijkt u dan eerst of u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • een éénpersoonshuishouden met een huishoudinkomen van maximaal € 23.250 (AOW gerechtigden € 24.600) en een netto huur boven € 575,03 of
  • een meerpersoonshuishouden met een huishoudinkomen van maximaal € 30.270 (AOW gerechtigden € 32.730) en een netto huur boven € 575,03

Als u denkt voor huurverlaging in aanmerking te komen, dan moet u dit zelf aanvragen. Via dit formulier kunt u huurverlaging aanvragen.

Huurbevriezing of een lagere huurverhoging
Wanneer u niet in aanmerking komt voor huurverlaging, dan kunt u bekijken of u mogelijk in aanmerking komt voor een huurbevriezing of een lagere huurverhoging. Afhankelijk van de grootte van uw huishouden en uw inkomen, kunt u hiervoor in aanmerking komen. Wanneer u het formulier voor de huurverlaging doorloopt, wordt er direct getoetst of u in aanmerking kunt komen voor huurbevriezing of een lagere huurverhoging.

Contact met Omnia Wonen
Heeft u vragen over (het aanvragen van) de huurverlaging? Kijkt u dan eerst of uw antwoord te vinden is bij de veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur telefonisch bereikbaar via 0341 278 777.