Wat?
Omnia woningen realiseert in de wijk Hoevelaar een appartementencomplex met 25 appartementen bestemd voor sociale huur. De woningen zijn bedoeld voor kleine huishoudens, jongeren en ouderen. De Hoevelaar is een groene en duurzame wijk die ruim is opgezet. De toekomstige huurders komen te wonen vlakbij het centrum van Woudenberg, nabij uitvalswegen.

Uitbreiding van het woningaanbod in Woudenberg is belangrijk voor de gemeente. Omnia Wonen draagt met de realisatie van dit appartementencomplex bij aan met betaalbare woningen van een hoge kwaliteit.

In De Hoevelaar zijn verschillende typen appartementen beschikbaar met een of twee slaapkamers. Alle huurwoningen van De Hoevelaar zijn bijzonder energiezuinig. Er is een duurzame, gasloze installatie voor verwarming en warm water. De appartementen zijn allemaal goed toegankelijk waardoor ook mensen met loopbeperkingen er zonder aanpassingen in kunnen wonen. Er is een lift aanwezig. Een deel van de appartementen beschikt over een eigen parkeerplaats.

Waar?
In Woudenberg komt de nieuwbouwwijk De Hoevelaar. In de eerste fase worden ongeveer 220 woningen gebouwd. Er is een diversiteit van woningtypen in verschillende prijsklassen. Hoevelaar ligt aan de oostkant van het dorp en wordt omsloten door de N224, de Zegheweg en de Spoorlaan.

Wanneer?
De eerste steen wordt naar verwachting begin maart 2021 gelegd. De werkzaamheden worden begin 2022 afgerond.
De eerste woningen worden nu geadverteerd op Woningnet. Houd deze website in gaten, want de komende weken zullen er meer advertenties van dit project volgen.

Wie?
Er wordt samengewerkt met verschillende partijen. Zo heeft Omnia Wonen, uiteraard, veel contact met gemeente Woudenberg. Daarnaast werken we samen met:
– Bouwbedrijf Van de Mheen BV (Aannemer)
– Schippers Architecten

Proef met doorstroming
Omnia Wonen voert samen met de gemeente Woudenberg een proef uit om doorstroming tussen huurwoningen te bevorderen. Dit betekent dat we de woningen van dit project (net zoals bij nieuwbouwproject Nijverheyd) met voorrang toewijzen aan huurders die een grote woning hebben in de gemeente Woudenberg én verhuizen naar een van deze appartementen. U komt in aanmerking voor deze regeling, wanneer u aan de volgende punten voldoet:

  1. U laat als hoofdhuurder een sociale huurwoning achter in de gemeente Woudenberg;
  2. De woning komt vrij voor de verhuur (gaat dus niet in de verkoop);
  3. De woning heeft minimaal 4 kamers (de woonkamer telt als 1 kamer).

Huurprijzen
De woningen krijgen twee verschillende netto huurprijzen:

  • € 633,25
  • € 763,47

Historie, leuke weetjes
Woudenberg is gunstig gelegen nabij de A12 en A28, 10 km van Amersfoort voor voortgezet onderwijs en Woudenberg heeft 5 basisscholen. Op de locatie waarvan oudsher boerderij Hoevelaar stond, komt een prachtig nieuwe woonomgeving, de Nieuwbouwwijk Hoevelaar. en stijlvolle architectuur en groene autoluwe openbare ruimte. Hoevelaar biedt een gevarieerd woningaanbod dat aansluit bij de behoefte van inwoners. Hoevelaar is onderdeel van Het Groene Woud, net als Nijverheyd. Sluitstuk vormt de wijk Zeghezoom. In deze wijk komen nog eens 200 woningen.

In de media & Beeldmateriaal

Persbericht: Gemeente Woudenberg en Omnia Wonen metselen

Foto’s bouw Hoevelaar november 2021

Kijk mee naar project De Hoevelaar, dat momenteel in aanbouw is