Wat?
Omnia woningen realiseert in de wijk Hoevelaar een appartementencomplex met 25 appartementen bestemd voor sociale huur. De woningen zijn bedoeld voor kleine huishoudens, jongeren en ouderen. Hoevelaar is een groene en duurzame wijk die ruim is opgezet. De toekomstige huurders komen te wonen vlakbij het centrum van Woudenberg, nabij uitvalswegen.
Uitbreiding van het woningaanbod in Woudenberg is belangrijk voor de gemeente. Omnia Wonen draagt met de realisatie van dit appartementencomplex bij aan met betaalbare woningen van een hoge kwaliteit.

Waar?
In Woudenberg komt de nieuwbouwwijk Hoevelaar. In de eerste fase worden ongeveer 220 woningen gebouwd. Er is een diversiteit van woningtypen in verschillende prijsklassen. Hoevelaar ligt aan de oostkant van het dorp en wordt omsloten door de N224, de Zegheweg en de Spoorlaan.

Wanneer?
De eerste steen wordt naar verwachting begin maart 2021 gelegd. De werkzaamheden worden afgerond eind 2021/begin 2022.

Wie?
Er wordt samengewerkt met verschillende partijen. Zo heeft Omnia Wonen, uiteraard, veel contact met gemeente Woudenberg. Daarnaast werken we samen met:
– Bouwbedrijf Van de Mheen BV (Aannemer)
– Schippers Architecten

Historie, leuke weetjes
Woudenberg is gunstig gelegen nabij de A12 en A28, 10 km van Amersfoort voor voortgezet onderwijs en Woudenberg heeft 5 basisscholen. Op de locatie waarvan oudsher boerderij Hoevelaar stond, komt een prachtig nieuwe woonomgeving, de Nieuwbouwwijk Hoevelaar. en stijlvolle architectuur en groene autoluwe openbare ruimte. Hoevelaar biedt een gevarieerd woningaanbod dat aansluit bij de behoefte van inwoners. Hoevelaar is onderdeel van Het Groene Woud, net als Nijverheyd. Sluitstuk vormt de wijk Zeghezoom. In deze wijk komen nog eens 200 woningen.

In de media & Beeldmateriaal

Persbericht: Gemeente Woudenberg en Omnia Wonen metselen