Alles over inschrijven woningzoekende

Bent u op zoek naar een huurwoning? Inschrijven kan als u tenminste 18 jaar bent en u de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfstitel heeft. Omdat wij huurwoningen aanbieden in een groot deel van Nederland, bieden wij onze woningen op verschillende manieren aan. U schrijft zich via de website van Omnia Wonen in of via een andere aanbieder. Dit is afhankelijk van de plaats waar u een woning zoekt. Aan een inschrijving zijn kosten verbonden. 

Veel gevraagd over Alles over inschrijven woningzoekende

Hoe kan ik mijn inschrijfgegevens als woningzoekende aanpassen?

Dat is afhankelijk van de gemeente waar u staat ingeschreven. 

Ik wil mijn huisgenoot/partner toevoegen aan mijn inschrijving, kan dat?

Staat u ingeschreven als woningzoekende in Assen, Steenwijk of Den Haag? Neem dan contact met ons op. U vermeldt uw gegevens en de naam, adres, geboortedatum, BSN-nummer en bruto-jaarinkomen van de partner die u laat bijschrijven. Wij voegen uw partner toe aan uw inschrijving als woningzoekende.

Staat u ingeschreven bij huren NoordVeluwe,  WoningNet of Entree? Wijzig dan zelf uw inschrijving via uw account op de betreffende website.

Hoe kan ik mijn inschrijving als woningzoekende splitsen?

Staat u ingeschreven voor de regio Noord Veluwe? Maak gebruik van het splitsingsformulier op de website www.hurennoordveluwe.nl.

Staat u ingeschreven voor de regio Amersfoort? Geef een splitsing telefonisch door aan het Klantcontactcentrum van WoningNet.

Staat u ingeschreven voor de regio Arnhem? Maak gebruik van het splitsingsformulier op de website www.entree.nu.

Staat u ingeschreven voor de regio Assen, Steenwijk of Den Haag? Gebruik het wijzigingsformulier op onze website.

Hoe kom ik in aanmerking voor een vrije sector woning in Amersfoort?

U heeft een inschrijving als woningzoekende nodig van WoningNet. U kunt zich inschrijven als u tenminste 18 jaar bent en de Nederlandse nationaliteit heeft of over een geldige verblijfstitel beschikt.

Hoe kom ik in aanmerking voor een vrije sector woning in Steenwijk of Eesveen?

Wilt u in aanmerking komen voor een vrije sector huurwoning in Steenwijk of Eesveen? Dan kunt u het inschrijfformulier invullen. Aan de inschrijving zijn kosten verbonden. U kunt zich inschrijven als u tenminste 18 jaar bent en de Nederlandse nationaliteit heeft of over een geldige verblijfstitel beschikt. Aan een eventuele toewijzing zijn inkomens-/vermogenstoetsen en, voor sommige woningen, leeftijdseisen verbonden.

Wat mag ik maximaal verdienen om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning?

In Europese regelgeving is bepaald dat wij minimaal negentig procent van onze sociale huurwoningen moeten toewijzen aan woningzoekenden met een inkomen van maximaal € 38.035,-.

Wij hanteren de volgende inkomensregels bij het toewijzen van sociale huurwoningen en vrije sector huurwoningen. We kijken naar het gezamenlijk belastbaar jaarinkomen. Dat is het inkomen van u, uw partner en/of andere huisgenoten. We kijken niet naar het inkomen van uw kinderen:

  • Huurprijs tot en met € 720,42; u mag niet meer verdienen dan € 38.035,-.  
  • Huurprijs hoger dan € 720,42; uw inkomen mag niet lager zijn dan € 38.035,-.

Soms geven wij bij een sociale sector huurwoningen voorrang aan mensen met een inkomen boven de € 38.035,-. Dit vermelden wij altijd in de woningadvertentie. 


Ik verdien teveel voor een sociale huurwoning. Moet ik mij uitschrijven?

Wij raden u aan uw inschrijving te behouden. Als u zich uitschrijft, verliest u uw opgebouwde inschrijftijd. En, we kunnen niet in de toekomst kijken. Wie weet past de overheid de inkomenseisen in de toekomst aan. Of gaat u in de toekomst minder verdienen. Dan komt u misschien wel weer in aanmerking voor een sociale huurwoning.

Op dit moment komt u alleen in aanmerking voor woningen met een huur boven de € 720,42. 

Hoe kom ik in aanmerking voor een vrije sector woning op de Noord-Veluwe?

U kunt zich inschrijven op de website Huren Noord Veluwe.

Ik kan mij niet inschrijven via internet, regio Noord-Veluwe. Wat kan ik doen?

U kunt vragen of familieleden of kennissen u kunnen helpen.

Als u in uw omgeving niemand kent, kunt u bij de bibliotheek informeren. De Bibliotheek in uw buurt kan helpen met korte cursussen om het werken met de computer onder de knie te krijgen.

Voor Oldebroek en Elburg kunt u meer informatie vinden op de website van de bibliotheek Oldebroek en Elburg.

Voor Harderwijk, Ermelo en Nunspeet kunt u meer informatie vinden op de website van de bibliotheek Harderwijk, Ermelo en Nunspeet.

Krijg ik bericht als ik mijn inschrijving als woningzoekende op de Noord-Veluwe moet verlengen?

Ja, u ontvangt een mailbericht als uw inschrijving verlengd moet worden.

Hoe kom ik in aanmerking voor een vrije sector huurwoning?

U kunt zich inschrijven voor een vrije sector woning in de plaatsen Eesveen en Steenwijk via het inschrijfformulier voor de vrije sector op onze website. Na uw inschrijving plaatsen wij u op de wachtlijst en nemen we contact met u op als een woning vrijkomt. Dit doen wij op volgorde van de wachtlijst.

Voor een vrije sector woning in Nunspeet of Harderwijk, schrijft u zich in op Huren Noord-Veluwe.

Voor een vrije sector woning in Amersfoort schrijft u zich in op WoningNet.

Voor een vrije sector woning in Arnhem schrijft u zich in op Entree.

U kunt ook altijd reageren op ons aanbod van woningen die direct te huur zijn.

8 meer vragen tonen