Inschrijven in Assen

In Assen verhuren wij woningen in de wijken Marsdijk, Peelo en in het centrum. Bent u benieuwd welke woningen dat zijn? Kijk dan in het overzicht. In de veelgestelde vraag 'Hoe lang moet ik wachten op een woning in Assen?' vindt u de gemiddelde wachttijd.

Wilt u in aanmerking komen voor een huurwoning in Assen? Dan heeft u een inschrijving nodig als woningzoekende. Inschrijven kan via het inschrijfformulier op de website. Aan de inschrijving zijn eenmalige kosten verbonden. Inschrijven kan als u tenminste 18 jaar bent en u de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfstitel heeft.

Veel gevraagd over Inschrijven in Assen

Hoe zie ik welke woningen te huur staan in Assen?

Dat kunt u helaas niet zelf zien. Komt een woning beschikbaar? Dan nemen wij contact op met de woningzoekende die het langst staat ingeschreven voor het betreffende woningtype.

Hoe lang moet ik wachten op een woning in Assen?

Voor een woning in Assen kunt u uitgaan van de volgende gemiddelde wachttijden. Deze wachttijden zijn altijd mede afhankelijk van de woningen die vrijkomen:

  • Appartement 1 tot 3 jaar
  • Eengezinswoning 4 tot 6 jaar
  • Seniorenwoning 1 tot 3 jaar

Hoe weet ik hoeveel kans ik maak op een woning in Assen?

In Assen wijzen wij woningen toe op basis van inschrijfduur voor een bepaald complex woningen. Als een woning vrijkomt, benaderen wij de woningzoekende per telefoon en aanbiedingsbrief. De woningzoekende die het langst staat ingeschreven krijgt een woning toegewezen. Bij de toewijzing kijken we altijd of u voldoet aan de gestelde eisen als huishoudgrootte, leeftijd en inkomen.

Hoe kan ik mijn inschrijfgegevens aanpassen in Assen?

Een wijziging kunt u met het formulier inschrijfgegevens wijzigen doorgeven. U ontvangt een bevestiging als uw inschrijving is gewijzigd. 

Krijg ik bericht voor het verlengen van mijn inschrijving?

Ja, u ontvangt bericht.

 

Ik kan mijn inschrijfgeld niet betalen via iDEAL, wat nu?

Het is helaas niet mogelijk om op een andere manier uw inschrijfgeld te betalen. Misschien kan een familielid of kennis u helpen.

Is het mogelijk om in aanmerking te komen voor urgentie in Assen?

In Assen is het niet mogelijk om in aanmerking te komen voor urgentie. 

Kan ik een garagebox huren in mijn gemeente?

In uw gemeente verhuren wij geen garageboxen.

5 meer vragen tonen