Inschrijven in Den Haag

In Den Haag verhuren wij woningen in de wijken Mariahoeve, Segbroek, Vruchtenbuurt, Zuiderpark en Morgenstond. Bent u benieuwd welke woningen dat zijn? Kijk dan in het overzicht. In de veelgestelde vraag 'Hoe lang moet ik wachten op een woning in Den Haag?' vindt u de gemiddelde wachttijd. 

Wilt u in aanmerking komen voor een huurwoning in Den Haag? Dan heeft u een inschrijving nodig als woningzoekende. Inschrijven kan via het inschrijfformulier. Aan de inschrijving zijn eenmalige kosten verbonden. Inschrijven kan als u tenminste 18 jaar bent en u de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfstitel heeft.

Veel gevraagd over Inschrijven in Den Haag

Hoe zie ik welke woningen te huur staan in Den Haag?

Dat kunt u helaas niet zelf zien. Komt een woning beschikbaar? Dan nemen wij contact op met de woningzoekende die het langst staat ingeschreven voor het betreffende woningtype.

Hoe lang moet ik wachten op een woning in Den Haag?

De gemiddelde wachttijd voor een appartement in Den Haag is ongeveer 3 jaar. De Vruchtenbuurt heeft een wachttijd van minimaal zeven jaar. Deze wachttijd is altijd mede afhankelijk van de woningen die vrijkomen.

Hoe kan ik mijn inschrijfgegevens aanpassen in Den Haag?

Een wijziging kunt u met het formulier inschrijfgegevens wijzigen doorgeven. U ontvangt een bevestiging als uw inschrijving is gewijzigd. 

Waar zie ik hoeveel punten ik heb/hoe hoog ik ben geëindigd in Den Haag?

Dat kunt u helaas niet zelf zien. Komt een woning beschikbaar? Dan nemen wij contact op met de woningzoekende die het langst staat ingeschreven voor het betreffende woningtype.

Ik kan mijn inschrijfgeld niet betalen via iDEAL, wat nu?

Het is helaas niet mogelijk om op een andere manier uw inschrijfgeld te betalen. Misschien kan een familielid of kennis u helpen.

Krijg ik bericht voor het verlengen van mijn inschrijving?

Ja, u ontvangt bericht.

 

Is het mogelijk om in aanmerking te komen voor urgentie in Den Haag?

Omnia Wonen behandelt geen urgentieaanvragen voor een woning in Den Haag. U kunt hiervoor terecht bij de grote woningcorporaties in Den Haag. Er zijn voorwaarden verbonden voor het aanvragen van urgentie.

Kijkt u voor meer informatie op de website van de gemeente Den Haag. Daar staat o.a. een vragenlijst, waarmee u kunt controleren of u in aanmerking kan komen voor een voorrangsverklaring.

Hoe kom ik in aanmerking voor een kelderbox in Den Haag?

In Den Haag verhuren wij acht kelderboxen in de wijk Mariahoeve (Ursulaland: 2, 4, 6, 8 en Gradaland 8, 48, 50, 54). Wilt u hiervoor in aanmerking komen? Geeft u dit dan middels het contactformulier aan ons door. Wij plaatsen u dan op de wachtlijst. Als een kelderbox vrij komt, benaderen wij degene met de langste wachttijd.

5 meer vragen tonen