Inschrijven in Steenwijk

In Steenwijk verhuren wij woningen in de wijken Clingenborgh, Kornputkwartier, De Gagels, De Beitel, Oostermeenthe, Steenwijk West en het centrum. Bent u benieuwd welke woningen dat zijn? Kijk dan in het overzicht. In de veelgestelde vraag 'Hoe lang moet ik wachten op een woning in Steenwijk?' vindt u de gemiddelde wachttijd.

Wilt u in aanmerking komen voor een huurwoning in Steenwijk? Dan heeft u een inschrijving nodig als woningzoekende. Inschrijven kan via het inschrijfformulier  onze website. Aan de inschrijving zijn eenmalige kosten verbonden. Inschrijven kan als u tenminste 18 jaar bent en u de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfstitel heeft.

Veel gevraagd over Inschrijven in Steenwijk

Hoe zie ik welke woningen te huur staan in Steenwijk?

Dat kunt u helaas niet zelf zien. Komt een woning beschikbaar? Dan nemen wij contact op met de woningzoekende die het langst staat ingeschreven voor het betreffende woningtype.

Hoe lang moet ik wachten op een woning in Steenwijk?

Voor Steenwijk is de gemiddelde wachttijd voor:

  • een appartement 1 tot 1,5 jaar.
  • een eengezinswoning 3 jaar.
  • een seniorenwoning 2 jaar.

Deze wachttijden zijn altijd mede afhankelijk van de woningen die vrijkomen.

Hoe kom ik in aanmerking voor een vrije sector woning in Steenwijk of Eesveen?

Wilt u in aanmerking komen voor een vrije sector huurwoning in Steenwijk of Eesveen? Dan kunt u het inschrijfformulier invullen. Aan de inschrijving zijn kosten verbonden. U kunt zich inschrijven als u tenminste 18 jaar bent en de Nederlandse nationaliteit heeft of over een geldige verblijfstitel beschikt. Aan een eventuele toewijzing zijn inkomens-/vermogenstoetsen en, voor sommige woningen, leeftijdseisen verbonden.

Hoe kan ik mijn inschrijfgegevens aanpassen in Steenwijk?

Een wijziging kunt u met het formulier inschrijfgegevens wijzigen doorgeven. U ontvangt een bevestiging als uw inschrijving is gewijzigd. 

Hoe weet ik hoeveel kans ik maak op een woning in Steenwijk?

In Steenwijk wijzen hier woningen toe op basis van inschrijfduur. Als een woning vrijkomt benaderen wij 10 woningzoekenden. De woningzoekenden die reageren krijgen een aanbieding. De woningzoekende die vervolgens het langst staat ingeschreven krijgt de woning toegewezen. Bij de toewijzing controleren wij uiteraard of de woning passend is, qua huishoudgrootte, leeftijd en inkomen.

Ik kan mijn inschrijfgeld niet betalen via iDEAL, wat nu?

Het is helaas niet mogelijk om op een andere manier uw inschrijfgeld te betalen. Misschien kan een familielid of kennis u helpen.

Krijg ik bericht voor het verlengen van mijn inschrijving?

Ja, u ontvangt bericht.

 

Is het mogelijk om in aanmerking te komen voor urgentie in Steenwijk?

In Steenwijk is het niet mogelijk om in aanmerking te komen voor urgentie.

Kan ik een garagebox huren in mijn gemeente?

In uw gemeente verhuren wij geen garageboxen.

6 meer vragen tonen