Inschrijven in Utrecht

Wilt u in de regio Utrecht reageren op een huurwoningen? Dan heeft u een inschrijving nodig als woningzoekende bij WoningNet. Aan de inschrijving zijn kosten verbonden. Inschrijven kan als u tenminste 18 jaar bent en u de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfstitel heeft. 

In Utrecht geldt voor de meeste woningen een huisvestingsvergunning. Dit betekent dat u aan de voorwaarden moet voldoen die bij de woning horen waarop u reageert.


Veel gevraagd over Inschrijven in Utrecht

Krijg ik een herinnering als ik mijn inschrijving moet verlengen?

U ontvangt een herinnering van WoningNet.

In kan mij niet inschrijven via internet, regio Utrecht. Wat moet ik doen?

Heeft u zelf geen computer? U kunt vragen of familieleden of kennissen u kunnen helpen. Als u in uw omgeving niemand kent, kunt u bij de bibliotheek of een wijkcentrum informeren. 

Heeft u wel een computer, maar lukt het inschrijven niet? Dan kan dat onderstaande oorzaken hebben:

  • U heeft een tweelingbroer of -zus die al staat ingeschreven bij WoningNet. U kunt zich alleen via een inschrijfformulier inschrijven. Voeg hierbij een kopie van een geldig legitimatiebewijs van zowel uzelf als van uw tweelingbroer of -zus. 
  • Er is een andere persoon die dezelfde achternaam en geboortedatum heeft. U kunt zich alleen via een inschrijfformulier inschrijven. Voeg hierbij een kopie van een geldig legitimatiebewijs. 
  • U staat al ingeschreven bij WoningNet, regio Utrecht. Vraag uw inschrijfgegevens op via het klantcontactcentrum van WoningNet via het contactformulier. Dit contactformulier kunt u ook gebruiken voor andere vragen.

Hoe krijg ik urgentie in Utrecht?

Het Vierde Huis beoordeelt de urgentie- en indicatieaanvragen voor Utrecht. Bent u inwoner van de gemeente Utrecht? Dan kunt u de digitale urgentiewijzer van Het Vierde Huis invullen om te zien of u een urgentieverklaring kunt krijgen. De urgentiewijzer kunt u ook digitaal invullen, printen, ondertekenen en opsturen naar Het Vierde Huis ter beoordeling.

Kijkt u op de website van WoningNet voor meer informatie.

Kan ik een garagebox huren in mijn gemeente?

In uw gemeente verhuren wij geen garageboxen.

1 meer vragen tonen