Mijn huurwoning kopen

Misschien denkt u er wel eens over na, het kopen van uw huurwoning. De hypotheekrente is laag en kopen is op dit moment erg aantrekkelijk. U bouwt een stuk vermogen op in plaats van maandelijks huur te betalen. Wij wezen een aantal woningen aan voor de verkoop. Wilt u weten of u uw huurwoning kunt kopen? Neemt u dan contact met ons op, dan kijken wij het voor u na.

Veel gevraagd over Mijn huurwoning kopen

Welke stappen moet ik nemen om mijn eigen woning te kopen?

U kunt uw woning alleen kopen als wij uw woning aanwijzen voor verkoop. Wilt u uw woning kopen? Neem dan contact met ons op. Wij kijken dan of uw woning is aangewezen voor de verkoop.

Overweegt u uw woning te kopen? Informeer dan bij een hypotheekadviseur naar uw financiele mogelijkheden. Is de verwachting dat u de woning kunt financieren? Dan vragen wij een plaatselijke makelaar uw woning te bekijken. Na zijn bezoek bepaalt de makelaar een verkoopprijs op basis van de huidige marktwaarde. Hierna ontvangt u van ons een schriftelijk aanbod dat drie maanden geldig is. De verkoopprijs van de woning staat vast, hierover onderhandelen wij niet. Wel betalen wij voor u de helft van de overdrachtsbelasting. Dit is ongeveer 1 procent van de verkoopprijs van de woning.

Ik kan mijn eigen huurwoning niet kopen. Kan ik een andere huurwoning kopen?

Wilt u graag een huurwoning kopen? Wij verkopen voormalige huurwoningen voor een scherpe prijs. Kijkt u eens bij ons koopaanbod. Met vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. We denken graag met u mee. Ook kunnen we u in contact brengen met een van onze makelaars.

Waarom kan ik mijn huurwoning niet kopen?

We wegen heel goed af in welke plaatsen en wijken we woningen verkopen. Denkt u hierbij aan soort en bouwjaar woning, aantallen huur- en koopwoningen in een wijk, etc. Dit besluiten we in samenspraak met de betreffende gemeente. Wij hoeven geen woningen te verkopen om financiele redenen. Ook daarom verkopen we niet al onze huurwoningen aan de huurders.

Wel kunt u een andere huurwoning van ons kopen. Kijkt u op koopwoningen voor ons koopaanbod.