Nieuwbouwwoning huren

Wij bouwen in diverse plaatsen nieuwbouwprojecten. Om in aanmerking te komen voor een woning of appartement gelden de toewijzingsregels van de betreffende regio. Wanneer wij de woningen aanbieden, kunt u reageren op een woning met het inschrijfformulier en aangeven wat uw favoriete woning is. Meestal hanteren wij een inschrijfperiode van 3 à 4 weken. Al deze informatie vindt u bij het nieuwbouwproject van uw belangstelling onder projecten via het hoofdmenu.

Veel gevraagd over Nieuwbouwwoning huren

Wanneer is de kijkmiddag voor mijn nieuwbouwwoning?

U ontvangt hiervoor een uitnodiging. We organiseren kijkdagen vaak als de badkamer en toilet betegeld zijn en de bouwplaats veilig is. Dit is meestal zo'n twee maanden voor de sleuteloverdracht.

Zijn er momenteel nieuwbouwprojecten?

Kijkt u op deze website onder projecten. Daar vindt u al onze nieuwbouwprojecten.

Ik heb me ingeschreven voor een woning, wanneer hoor ik iets?

Zodra de inschrijfperiode voorbij is, worden de reacties beoordeeld en ontvangen de geschikte kandidaten een brief met een woningaanbod.

Wanneer is de sleuteloverdracht voor mijn nieuwbouwwoning?

U ontvangt van ons een uitnodiging met de definitieve datum.

Hoe krijg ik een brochure en inschrijfformulier van een nieuwbouwproject?

U kunt zich als geïnteresseerde aanmelden bij Omnia Wonen. Hiervoor hebben wij uw naam, adres, woonplaats, mailadres en telefoonnummer nodig. Wanneer een brochure beschikbaar is, krijgt u deze toegestuurd. Houdt u er rekening mee dat u - om in aanmerking te komen voor een nieuwbouwwoning - ook een inschrijving als woningzoekende nodig heeft in de regio waar wij de woningen bouwen. Heeft u nog geen inschrijving? Schrijft u zich dan in als woningzoekende.

Waar vind ik meer informatie over een nieuwbouwproject?

Meer informatie over onze nieuwbouwprojecten vindt u op onze website in het hoofdmenu onder projecten.

Kan ik me inschrijven voor een nieuwbouwwoning?

U kunt zich als geïnteresseerde bij ons aanmelden. Geeft u hiervoor uw naam, adres, woonplaats, en telefoonnummer door. Als een brochure klaar is, sturen wij deze naar u toe. Houdt u er rekening mee dat u een inschrijving als woningzoekende nodig heeft in de regio van het nieuwbouwproject.

In welke plaatsen zijn plannen om nieuwbouw te realiseren ?

In het overzicht met (nieuwbouw)projecten kunt u lezen in welke plaatsen wij momenteel nieuwbouw realiseren. Wanneer projecten nog niet op de website staan, zijn deze nog in ontwikkeling en kan daar momenteel nog niet veel meer over worden verteld.

Hoe kom ik in aanmerking voor een nieuwbouwwoning?

Voor nieuwbouw gelden dezelfde toewijzingsregels als voor bestaande bouw. Dat is afhankelijk van de regio. U kunt zich inschrijven als de inschrijfperiode start. Houd de lokale media in de gaten of schrijf u in als geïnteresseerde via het woningzoekende systeem.

Komt er in mijn woonplaats nieuwbouw?

Al onze nieuwbouwprojecten vindt u op onze website onder Projecten. Projecten plaatsen wij op het moment dat we zeker weten dat een project doorgaat.

Waar meld ik mijn klacht na sleuteloverdracht van mijn nieuwbouwwoning?

Gaat het om een klacht binnen drie maanden na sleuteloverdracht? Dan kunt u deze noteren op de lijst "einde onderhoudsperiode". De lijst stuurt u na die drie maanden op naar het adres dat op de lijst staat. Wij herinneren u ook aan het versturen van de lijst. De aannemer van het project verhelpt waar mogelijk daarna uw klacht.

Ontstaat de klacht na drie maanden van de sleuteloverdracht? Dient u dan een klacht in bij Omnia Wonen.

Hoe lang moet ik een woning huren?

Dat verschilt:

  • Huurovereenkomsten gaan in de meeste gevallen aan voor onbepaalde tijd. In sommige gevallen verhuren we woningen voor bepaalde tijd. Bijvoorbeeld omdat we woningen op termijn gaan slopen.
  • Bij woningruil gaat u de verplichting aan de woning voor tenminste één jaar te huren.
  • Bij vrije sector woningen huurt u de woning minimaal voor zes maanden.
  • Bij nieuwbouw bent u verplicht de woning zes maanden te huren na de sleuteloverdracht. 

9 meer vragen tonen