Tuinonderhoud

Wij vinden het belangrijk dat uw straat en buurt en verzorgd uitziet. Uw tuin is hier ook onderdeel van. Hoe u uw tuin inricht, mag u natuurlijk zelf weten. Wel vinden we het belangrijk dat u uw tuin goed onderhoud. Daar bent u zelf verantwoordelijk voor. Is uw tuin niet netjes? Dan spreken wij u daar op aan.

Veel gevraagd over Tuinonderhoud

Ik wil een schutting aanbrengen, hoe hoog mag de schutting zijn?

Dit verschilt per gemeente. De hoogte varieert van 1,80 meter tot 2 meter. Meer informatie vindt op de website van uw gemeente.

Hoe weet ik waar ik mijn schutting mag plaatsen?
In veel gevallen staan onze huurwoningen op één groot kadastraal perceel. In dit geval bepaalt één van onze woonadviseures de erfgrens voor u. Grenst uw tuin aan een ander kadastraal perceel? Vraagt u dan zelf de kadasterkaart op. De kosten hiervoor betaalt u zelf.

Het achterpad is niet goed bereikbaar door overhangende takken, wat kan ik doen?

De huurders zijn verantwoordelijk voor het snoeien. Heeft u al aan de huurders gevraagd of zij de takken willen snoeien? Misschien weten zij niet dat u hier last van heeft. Willen de huurders zelf niet snoeien, dan kunt u dit zelf misschien doen. Uiteraard heeft u hier wel de toestemming van de eigenaar van de boom/beplanting voor nodig.

Ik wil een boom kappen in mijn tuin. Mag dat?

U mag niet zomaar een boom kappen. In bijna alle gevallen heeft u onze toestemming nodig en een kapvergunning van uw gemeente. Neem contact met ons op, dan kunnen wij beoordelen of de boom gekapt mag worden. Afhankelijk van waar u woont, vraagt u vervolgens de vergunning zelf aan of doen wij dat voor u.

Op de website van uw gemeente vindt u meer informatie over het aanvragen en de regels voor een kapvergunning.


De boom van de buren geeft overlast. Wat kan ik daar aan doen?

Het is verstandig om contact op te nemen met uw buren. In overleg snoeit u zelf, of samen met uw buren, de overhangende takken. Kijkt u voor meer informatie over tuinonderhoud in onze folder verzorgde tuin.

De tuin is erg vervuild. Wat kan ik doen?

Betreft het een tuin van de buren? Heeft u al contact gezocht met uw buren? Vaak helpt dit om tot een oplossing te komen. Komt u er samen niet uit? Dan kunt u een melding bij ons doen.

Betreft het uw eigen tuin? Zorgt u ervoor dat uw buren geen overlast ervaren van overhangende planten en bomen. Het is niet toegestaan uw tuin als opslagruimte te gebruiken.

Kijkt u voor meer informatie over tuinonderhoud in onze folder verzorgde tuin.

2 meer vragen tonen