(Ver)kopen woning met KoopGoedkoop

Koop Goedkoop® is een initiatief van een aantal woningcorporaties die vinden dat het voor mensen met een bescheiden inkomen ook mogelijk moet zijn een eigen woning te kopen. Koop Goedkoop® splitst de waarde van de woning en de grond, waardoor de prijs van een Koop Goedkoopwoning gemiddeld zo’n 25 procent lager is dan die van een 'normale' koopwoning. U koopt de woning en ‘huurt’ de grond, deze wordt in erfpacht uitgegeven. Als u de woning wilt verkopen, biedt u deze eerst aan, aan Omnia Wonen. Kopen wij de woning niet, dan kunt u de woning zelf op de vrije markt verkopen. U profiteert dus zelf van de waardestijging.

Koop Goedkoop® is belastingtechnisch aantrekkelijk. Niet alleen de hypotheekrente, maar ook het bedrag dat u aan huur voor de grond betaalt, is fiscaal aftrekbaar. Wel blijft de woningcorporatie eigenaar van de grond. U kunt enkel een Koop Goedkoop woning kopen wanneer de woning met deze regeling wordt aangeboden.

Veel gevraagd over (Ver)kopen woning met KoopGoedkoop

Kan ik de erfpacht ook in andere termijnen betalen?

Nee, de huidige termijnen liggen vast. U betaalt achteraf per half jaar, kwartaal of maand.

Kan ik een automatische incasso afgeven voor het betalen van de erfpachtcanon?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. U kunt natuurlijk wel zelf een periodieke overschrijving instellen via internetbankieren. 

Ik wil mijn Koop GoedKoop woning verkopen, hoe werkt dat?

Momenteel maken wij geen gebruik van ons recht om de Koop GoedKoop woningen terug te kopen. Wel heeft u onze toestemming nodig om uw woning aan een ander te verkopen. Stelt u ons daarom schriftelijk op de hoogte van uw wens om de woning te verkopen. U krijgt dan schriftelijk toestemming van ons om uw woning te verkopen voor een prijs die u zelf overeenkomt met de koper. 

Voor de projecten in Walstein Harderwijk, Heidezoom 't Harde, Mackaystraat Nunspeet mag u ook de grond meeverkopen voor de oorspronkelijke grondprijs vermeerderd met de indexatie. Dit geldt niet voor de projecten De Bunte in Nunspeet en de woningen in Oosterwolde.

Ik heb een erfpachtcontract met Omnia Wonen. Kan ik de grond die ik pacht ook kopen?

Alleen als u de woning doorverkoopt aan een volgende eigenaar, wordt ook de grond te koop aangeboden. Dit geldt alleen voor zover het model B betreft, de erfpachtregeling zonder korting op de canon voor de volgende koper. Deze regeling geldt voor alle erfpachtcomplexen behalve De Bunte in Nunspeet. Aan huidige bewoners wordt de grond niet verkocht in ieder geval zolang de kortingsregeling nog loopt. Wat we daarna doen is nog niet besloten.

1 meer vragen tonen