Verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is daarom van belang u goed te verzekeren tegen schade.

Veel gevraagd over Verzekeringen

Tegen welke risico's moet ik mij als huurder verzekeren?

Wij adviseren u onderstaande verzekeringen af te sluiten.

Inboedelverzekering
Een inboedelverzekering dekt brandschade, waterschade en diefstal. Er is een groot verschil in dekkingen, premies en aanbieders. Bekijkt u diverse polissen om te beslissen welke inboedelverzekering past bij uw wensen.

Aanpassingen die u doet in de woning en die u niet zomaar kunt verwijderen vallen niet onder de opstalverzekering van Omnia Wonen. Denkt u bijvoorbeeld aan een keuken of badkamer die u zelf heeft aangebracht. Deze aanpassingen zijn uw eigendom en onderdeel van de woning. Zij worden huurdersbelang genoemd. U kunt deze zaken als huurdersbelangverzekering meeverzekeren in de inboedelverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering
Een aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die u, een gezinslid of een huisdier veroorzaakt bij iemand anders. 

Glasverzekering
Bij sommige inboedelverzekeringen is glasschade opgenomen. Maar niet bij alle. Als de glasschade niet in uw inboedelverzekering is opgenomen, kunt u er eventueel voor kiezen om de glasverzekering bij Omnia Wonen af te sluiten. Dit kost € 1,00 per maand (prijspijl 1 april 2013)

Rechtsbijstandverzekering
Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp bij conflicten.

U hoeft zich niet te verzekeren tegen brandschade, stormschade en inbraakschade aan de woning. Deze risico's zijn gedekt door de opstalverzekering die Omnia Wonen heeft afgesloten. Die verzekering dekt uitsluitend de schade aan de woning; niet de schade aan en het verlies van uw eigendommen.