De bouw van de 2 appartementencomplexen op de locatie van het voormalige Sportfondsenbad aan de Bisschopsweg in Amersfoort is gereed. Vrijdag 16 juli overhandigde ontwikkelende bouwer Trebbe de sleutels van De Nieuwe Haghe I & II  aan Omnia Wonen. Via www.woningneteemvallei.nl adverteert de woningcorporatie vanaf donderdag 22 juli de 42 appartementen die bestemd zijn voor de sociale verhuur. Mensen die geïnteresseerd zijn, dienen bij WoningNet regio Eemvallei ingeschreven te staan als woningzoekende. Zij kunnen zich via de website aanmelden voor de woningen wanneer zij aan de beschreven voorwaarden voldoen. Directe inschrijving via Omnia Wonen is niet mogelijk. Naar verwachting worden medio september de sleutels overhandigd aan de eerste bewoners.

Voorrang huidige huurders
Woningcorporaties Omnia Wonen, de Alliantie en Portaal voeren samen met de gemeente Amersfoort een proef uit
om doorstroming tussen huurwoningen te bevorderen. Dit betekent dat wij de helft van de woningen die gerealiseerd worden in De Nieuwe Haghe toewijzen aan huurders die een grote woning hebben in de gemeente én verhuizen naar een van deze appartementen. U komt in aanmerking voor deze zogenoemde ‘Van Groot Naar Beter regeling’ als u een sociale huurwoning achterlaat van één van de drie corporaties, met minimaal 4 kamers. Het maakt hierbij niet uit of u huurt van de Alliantie, Portaal of Omnia Wonen. Het gaat om 10 woningen tot een huurprijs van € 633.25 en 11 woningen van € 752.33. Ook komt u bij deze proef in aanmerking voor een verhuiskosten-vergoeding van € 750 van de gemeente. Meer informatie over de maatregelen die de gemeente en corporaties in Amersfoort nemen om doorstroming te bevorderen vindt u op de website www.amersfoort.nl/doorstroming, hier en op WoningNet.

Meer dan stenen
Omnia Wonen zet zich in om wonen voor iedereen betaalbaar en bereikbaar te houden. Projectleider Jeroen Demmers: “Wij vinden het belangrijk dat er voldoende sociale huurwoningen in Amersfoort beschikbaar zijn. Samen met de gemeente zijn we hard aan de slag gegaan om de woningnood te verminderen. Een aansprekend voorbeeld hiervan is dit fantastische project in een van de mooiste buurten van Amersfoort. We ontwikkelen hier met een reden, want net als de gemeente vindt Omnia Wonen inclusieve wijken met een diversiteit aan bewoners heel belangrijk. Wij gunnen het onze huurders om te wonen op een plek als deze. Wonen gaat hierbij over zo veel meer dan stenen, het gaat ook over je thuis voelen in de wijk. En vanuit een veilige en solide thuisbasis volwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dat is wat dit werk voor mij de moeite waard maakt.’’

Over de appartementen
De 42 appartementen worden uitgevoerd in drie verschillende types, kennen een gebruiksoppervlak van ongeveer 60m2 en zijn bestemd voor de sociale verhuur. Mede door de liften in de gebouwen zijn de appartementen geschikt voor een brede doelgroep. Het pand is gasloos: alle appartementen zijn voorzien van een eigen warmtepompboiler en zijn daarmee duurzaam en energiezuinig.

Over De Nieuwe Haghe
De twee appartementencomplexen dragen de naam De Nieuwe Haghe I & II. Deze naam is een eerbetoon aan het verleden. Het gebied waar de complexen worden gebouwd, werd van de middeleeuwen tot in de 19de eeuw Oude Haghe genoemd. Door dit om te vormen naar de huidige tijd ontstond de naam De Nieuwe Haghe I & II. Een naam die verwijst naar de historie van het gebied en tegelijkertijd goed aansluit bij de kwaliteit van de woningen die gerealiseerd zijn.

Mini-reportages
Benieuwd hoe de bouw is verlopen? Omnia Wonen maakt een aantal mini-reportages over de mensen die betrokken zijn bij de realisatie van de appartementencomplexen De Nieuwe Haghe I & II in Amersfoort. Elk van de filmpjes laat een ander perspectief zien; die van de bouwer, van de woonadviseur en van de huurder. En tijdens de sleuteloverdracht komen alle lijntjes samen. Zo is te zien wat De Nieuwe Haghe betekent voor elk van hen.
In deel 1 vertelt Ivo Bakula – hoofduitvoerder bij ontwikkelende bouwer Trebbe – zijn pakkende verhaal. Binnenkort verschijnt deel 2 waarin woonadviseur Jelmer Kwak aan het woord komt.

Luchtfoto & mini-reportage 👉 Ignace Ekkelkamp

Terug naar overzicht