Woudenberg- 9 maart 2022

Wethouder Marleen Treep overhandigde vorige week woensdag, samen met woonadviseur Bram Kokkelkoren van Omnia Wonen, de sleutel aan de eerste bewoners van appartementencomplex De Hoevelaar in Woudenberg. Het appartementencomplex bestaat uit 25 appartementen bestemd voor sociale huur en voorziet in de grote vraag naar woningen voor kleine huishoudens, jongeren en ouderen.

Er is grote behoefte aan meer sociale huurwoningen en aan een betere doorstroming van huurwoningen. Om deze doorstroming te bevorderen krijgen huurders die een grotere woning in Woudenberg achterlaten voorrang op een appartement in dit complex.

Wethouder Marleen Treep: “Er zijn huurders die graag een woning betrekken die beter past bij een nieuwe fase van hun leven en bijvoorbeeld kleiner of gelijkvloers willen gaan wonen. Met het kleinere aanbod van appartementen is dat soms lastig. Door deze mensen nu voorrang te geven, komt er beweging in het sociale huursegment en krijgen anderen een kans om te starten of door te groeien naar de ruimere woning die achtergelaten is. Dat is goed nieuws voor de huurders in onze gemeente!”

Familie van Roon; Er komt een tijd dat je na moet gaan denken over kleiner wonen. Toen wij in dit appartement stonden wisten we het meteen, hier willen wij naartoe verhuizen. We kijken er naar uit dat we binnenkort op deze prachtige plek wonen en samen kunnen genieten van onze vrije tijd. Ook is het een heel fijn idee dat we door onze verhuizing een gezin kunnen laten genieten van het grote huis waar we heel wat jaren met veel plezier gewoond hebben.”

Bram Kokkelkoren woonadviseur Omnia Wonen: ”Het is fantastisch om te zien en te horen dat onze huurders zo enthousiast zijn. Door de verhuur van deze prachtige appartementen aan huurders die een grotere woning hebben achtergelaten komt een verhuisketen op gang. En dat is precies waar wij naar streven, zoveel mogelijk huurders passend laten wonen.’

De nieuwbouwappartementen maken deel uit van het project Oevergras, waar nog eens 200 woningen worden gebouwd. Hoevelaar is een groene en duurzame wijk, vlakbij het centrum van Woudenberg, die ruim is opgezet.

Terug naar overzicht