Nunspeet- 4 april 2022

Donderdag 31 maart werd het bouwbord voor nieuwbouwproject Wezenland onthuld. Deze handeling vormt het officiële ‘startschot’ voor het begin van de bouw van een Aldi supermarkt en 28 sociale huurappartementen. Deze mooie mijlpaal werd gevierd met een klein hapje en drankje. Daarbij aanwezig waren onder andere Jaap Groothuis (wethouder), Jantine Clasie (Omnia Wonen) en Henk-Jaap van der Woude (Rewo holding).

Het complex markeert de entree van de woonwijk Molenbeek en biedt plaats aan 16 tweekamerappartementen, 12 driekamerappartementen en een moderne Aldi supermarkt. De appartementen en supermarkt worden gasloos en volgens de nieuwste BENG-eisen gerealiseerd. De appartementen zullen daarom all electric en met zonnepanelen worden uitgevoerd. Ieder appartement beschikt over een eigen buitenruimte en rondom het complex is er ruim voldoende parkeergelegenheid. De oplevering staat gepland voor september 2023. Omnia Wonen verhuurt op dit moment al veertig woningen in deze nieuwe wijk in Nunspeet.

Proef met doorstroming
Zoals Omnia Wonen al eerder deed in Nunspeet, heeft het de ambitie om een doorstromingsproef in te zetten bij de verdeling van de woningen. Dit betekent dat de woningen met voorrang worden aangeboden aan woningzoekenden die een (grote) eengezinswoning in de sociale huur achterlaten. Deze werkwijze kan een succesvolle verhuisketen op gang brengen, zoals al in de praktijk is gebleken.

Jantine Clasie, manager bij Omnia Wonen, licht het belang van de nieuwe appartementen én de voorrangsregeling toe: “Net zoals in veel andere gemeenten zijn ook in Nunspeet meer sociale huurwoningen nodig. Wij zijn blij dat we met dit project 28 woningen kunnen toevoegen. We hebben er vertrouwen in dat de doorstromingsproef een succes wordt. En dat betekent dat we, naast de nieuwe bewoners die straks aan de Wezenland komen wonen, nog meer mensen blij kunnen maken met een nieuw (t)huis. Degenen die doorstromen laten immers een woning achter, waarin we gezinnen kunnen huisvesten. Zo verhuizen meer bewoners naar een voor hen passende woning.”

Ook wethouder Groothuis is tevreden over dit nieuwe initiatief: “De combinatie van de nieuwe Aldi en de 28 huurappartementen op deze locatie is een goede keuze. Een mooi voorbeeld van een gezamenlijk doel nastreven. Dan is er veel mogelijk. Ik wens de bouwer, de ontwikkelaar en Omnia Wonen veel succes”

Ook Van der Woude is positief gestemd: ‘Wij zijn blij met deze ontwikkeling om hier een moderne Aldi Supermarkt te kunnen realiseren en tegelijkertijd ruimte te maken voor mooie sociale huurwoningen.”

Terug naar overzicht