Na een intensieve voorbereidingsperiode boorde bouwer Trebbe, in opdracht van woningcorporatie Omnia Wonen op maandag 28 september de eerste paal voor twee appartementencomplexen die verrijzen op de locatie Sportfondsenbad in Amersfoort. Naar verwachting kan de eerste sleutel na ongeveer één jaar overhandigd worden aan de eerste bewoner.

Voor Omnia Wonen is deze eerste paal een belangrijke mijlpaal als woningcorporatie in Amersfoort. De gemeente heeft de ambitie het aantal sociale huurwoningen fors uit te breiden. Hierop zet Omnia Wonen vol in. Jeroen Demmers, projectleider bij Omnia Wonen: “Wij zijn de enige lokale corporatie die zonder ontheffing kan uitbreiden. Onze focus in Amersfoort ligt daarom op het terugbrengen van het woningtekort voor mensen die zijn aangewezen op de sociale huurwoningmarkt. Deze complexen met 42 appartementen die we nu samen met Trebbe bouwen in de mooiste buurt van Amersfoort zijn hier een voorbeeld van. Het wordt een prachtige woonplek voor onze huurders. Op loopafstand van de stad en het groen en een kwalitatief zeer hoge afwerking van de appartementen. We zijn blij en trots dat we samen met de gemeente op deze manier bijdragen aan een inclusieve buurt.”

Vrolijke gezichten bij de start van de bouw met v.l.n.r.: Ivo Bakula, hoofduitvoerder bij Trebbe – Jeroen Demmers, projectleider bij Omnia Wonen – Edwin van Haarst, ontwikkelingsmanager bij Omnia Wonen en Wietse Boonstra, projectleider bij Trebbe

Voorafgaand aan de bouw was er zorg bij de omwonenden voor (geluids)overlast. Trebbe en Omnia Wonen zijn de buurt hierin tegemoet gekomen door te gaan boren in plaats van heien. Ivo Bakula, hoofduitvoerder bij Trebbe en verantwoordelijk voor de volledige realisatie van de appartementencomplexen: “Wij doen onze uiterste best om overlast tot een minimum te beperken.” Over de volgende stappen is Bakula helder: “Maandag 28 september werd de eerste paal geboord, binnen 2 weken gaan we met de fundering aan de gang en begin november volgen de vloeren. En daarna gaan we de hoogte in. We kijken uit naar een fijne samenwerking en een voorspoedig bouwproces.”

Met de realisatie van deze twee appartementencomplexen, voldoet Omnia Wonen aan de oproep van de gemeente Amersfoort om vaart te zetten achter de bouw van sociale huurwoningen. De woningnood onder mensen die vanwege een beperkt inkomen of bijzondere woonvraag op zoek zijn naar een sociale huurwoning is hier namelijk hoog. Er moet soms negen jaar op een passende woning worden gewacht. Geïnteresseerden kunnen de website van Woningnet Eemvallei in de gaten te houden. De meeste woningen worden daar straks geadverteerd.

Terug naar overzicht