Alweer ruim een jaar geleden kregen de huurders van De Nieuwe Haghe in Amersfoort de sleutel van hun nieuwe woning. Deze zomer zijn wij teruggegaan om een van hen, Nathalie, te spreken voor de camera over hoe het wonen in een van de appartementencomplexen aan de Bisschopsweg haar bevalt. En over hoe belangrijk het hebben van een goede thuisbasis is om tot rust te komen. Om van daaruit weer de draad op te pakken en vol enthousiasme te werken aan de toekomst. Way to go Nathalie!  

Inclusief wonen
Omnia Wonen zet zich in om wonen voor iedereen betaalbaar en bereikbaar te houden. Wij vinden het belangrijk dat er voldoende sociale huurwoningen in Amersfoort beschikbaar zijn. Samen met de gemeente zijn we daarom hard aan de slag om de woningnood te verminderen. Een aansprekend voorbeeld hiervan is de realisatie van de 2 appartementencomplexen De Nieuwe Haghe I&II op de locatie van het voormalige Sportfondsenbad, in een van de mooiste buurten van Amersfoort.

We ontwikkelden hier met een reden, want net als de gemeente vindt Omnia Wonen inclusieve wijken met een diversiteit aan bewoners heel belangrijk. Wij gunnen het onze huurders om te wonen op een plek als deze. Wonen gaat hierbij over zo veel meer dan stenen, het gaat ook over je thuis voelen in de wijk. En vanuit een veilige en solide thuisbasis volwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dat is wat het werken bij een woningcorporatie de moeite waard maakt.

Sluitstuk van 3 mini-reportages met perspectief van bouwer, woonadviseur en nu van de huurder
‘Bouwen is meer dan stenen’: vanuit deze insteek maakte Omnia Wonen al eerder twee mini-reportages over de mensen die betrokken zijn bij de realisatie van de appartementencomplexen De Nieuwe Haghe in Amersfoort. In deel 1 vertelt Ivo Bakula – hoofduitvoerder bij ontwikkelende bouwer Trebbe – zijn pakkende verhaal. Over zijn rol op de bouwplaats: “Je probeert iedereen te bedienen, te woord te staan en te ondersteunen.” En hoe hij toevallig terecht kwam in de sector. In deel 2 komt Jelmer Kwak – woonadviseur bij Omnia Wonen – aan het woord over wat hij doet en vooral hij ook waarom hij zoveel plezier in zijn werk heeft. Een echte topper die samen met alle andere collega’s zich met hart en ziel inzet om mensen die dat nodig hebben van een thuisbasis te voorzien. Nu is het derde en laatste deel toegevoegd; huurder Nathalie geeft haar mening over hoe het is om in De Nieuwe Haghe te wonen. Hiermee is de reeks compleet.

Terug naar overzicht