Zoals al eerder bekend was gemaakt zijn er door Omnia Wonen, net als vorig jaar, twee leukste buren uitgekozen. Na winnares Paula uit Nunspeet ging de tweede award naar Jeanine uit Woudenberg. Met dank aan buurvrouw Yvonne voor de nominatie.

Bij aankomst mogen we direct doorlopen naar de huiskamer. Het lijkt erop dat de award er flink op vooruitgaat qua bekendheid en status: de huiskamer is vol! Naast manlief zijn er twee dochters aanwezig (waarvan één met partner) en ook nog een kleinkind. Een gezellige boel dus.

‘Ook een van de dochters houdt het niet droog’

Zoals jullie inmiddels van ons gewend zijn, weet de winnaar niet waarvoor wij op bezoek zijn. De anderen weten dat al wel, dus iedereen kijkt naar Jeanine, die de doos uitpakt. Iedereen is zeer benieuwd naar haar reactie. En die reactie is prachtig: eerst een open mond, dan haar hand over de mond en tenslotte komen de tranen. “Nou ja zeg, wat mooi!”, zegt een verder sprakeloze winnares. Ook een van de dochters houdt het niet helemaal droog. Het is echt een mooi moment.

Yvonne zet uiteen waarom ze Jeanine heeft opgegeven: ‘Jeanine staat altijd klaar voor alle mensen. Ze doet boodschappen. Ze komt altijd even kijken als ik ziek ben. En een stukje sociale controle, want ik woon alleen. Ik weet gewoon dat ik altijd bij je terecht kan en dat waardeer ik’.

‘Het is toch normaal dat je een beetje op elkaar let?’

De inmiddels bijgekomen Jeanine luistert met een glimlach. “Ach, die dingen zijn toch hartstikke normaal? Je let toch een beetje op elkaar?” Daarom is ze de terechte winnaar. Ze doet het allemaal niet voor prijzen of een bepaalde status. Ze vindt gewoon dat het zo hoort. Omnia Wonen is blij met zo’n huurder!

Beide dames wonen hier als eerste huurders, inmiddels alweer 27 jaar. En ze zijn nog niet van plan om te verhuizen, want ze wonen er naar volle tevredenheid. Jeanine vertelt: “Er wonen hier nog best wat mensen van het eerste uur. Daar wonen we dus toch al ruim een kwart eeuw mee samen. Dat geeft een extra beetje vertrouwen.”

‘Ik wist niet eens waar Woudenberg lag!’

De geboren Utrechtse (wat ook nog lichtjes doorklinkt wanneer ze spreekt) heeft al wat woonplaatsen gezien. “Ik ben opgegroeid in Utrecht. Daarna heb ik door het werk van mijn man in Wezep en Leusden gewoond. En toen kregen we een woning aangeboden in Woudenberg. Ik wist niet eens waar het lag, haha!” Maar nu is ze er dus niet meer weg te slaan.

Ook hier weer het perfecte voorbeeld van ‘Wonen doen we samen’. Dankzij bewoners als Jeanine voelen veel mensen zich thuis en dat is onbetaalbaar. Ook namens Omnia Wonen hartstikke bedankt!

Fijn dat we ook dit jaar weer twee mooie winnaars hebben. We wensen ze, net als alle bewoners uiteraard, een prettige jaarwisseling en een gezond 2023.

Terug naar overzicht