Woudenberg-1 juni 2023

Woudenberg/Harderwijk – Op woensdag 31 mei plaatste wethouder van de Graaf, namens de gemeente Woudenberg, één van de onderdelen van de 30 sociale huurwoningen voor het project Klein maar Fijn wonen. Over een aantal weken, medio juli, krijgen de nieuwe huurders de sleutel van de woning aan de Europaweg.

30 verplaatsbare woningen

Het gaat om 30 kleine sociale huurwoningen die 15 jaar op deze plek blijven staan. De woningen zijn gemaakt in de woonfabriek van Barli en zijn demontabel en verplaatsbaar, waardoor ze straks weer zijn te gebruiken op een andere plek. De woningen zijn speciaal voor één- en tweepersoonshuishoudens, zoals alleenstaanden en starters.

De 18 tweekamerappartementen zijn ongeveer 40m2 groot en de 12 studio’s hebben een afmeting van ongeveer 29m2. De woningen zijn volledig afgewerkt en voorzien van vloer- en wandafwerking en gordijnen. De keuken wordt voorzien van een inductiekookplaat en een afzuigkap.

Peter Toonen, directeur-bestuurder Omnia Wonen: “Wij zijn blij met de goede en intensieve samenwerking met de gemeente Woudenberg en Barli, waardoor dit project nu bijna staat. Met Klein maar Fijn wonen dragen wij in Woudenberg bij aan de grote behoefte aan sociale huurwoningen op korte termijn. Wij vinden het belangrijk dat mensen die aangewezen zijn op de sociale woningmarkt een thuisbasis hebben om deel te nemen aan de maatschappij. Samenwerken voor onze huurders, daar gaat het om.”

Moniek van de Graaf, wethouder Wonen: “Een passende woning voor iedere Woudenberger, dat is waar wij samen met Omnia Wonen voor gaan. Met de uitbreiding van het aantal sociale huurwoningen in Woudenberg bieden we aan meer mensen, zoals starters, de kans om in ons mooie dorp te blijven wonen en om zich hier te vestigen. Doordat de woningen opnieuw te gebruiken zijn, geven we ook invulling aan onze visie om wonen in Woudenberg te verduurzamen. Daarbij proberen we met deze 30 woningen een bescheiden bijdrage te leveren aan het verkleinen van de wachtlijst voor sociale huurwoningen.”

Robert van der Doelen, directeur van Barli: “Dit is een prachtig voorbeeld hoe we met duurzame, permanente woningen een flexibele schil toevoegen aan de woningvoorraad van Nederland. Door de prettige samenwerking kunnen we zo snel een fijn thuis bieden aan woningzoekenden in Woudenberg.”

Terug naar overzicht