Harderwijk- 13 juli 2022

Op maandag 11 juli 2022 ondertekenden Tommy Zandbergen, adjunct-directeur van TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep, en Peter Toonen, directeur bestuurder van Omnia Wonen, een overeenkomst om 23 sociale huurwoningen te realiseren in Nunspeet. De woningen worden gebouwd op de plek tussen het Veluwse bos en de Harderwijkerweg in Nunspeet.

Inspelen op woningbehoefte

De gemeente Nunspeet werkt al enige tijd aan de realisatie van woningbouw op de locatie van de voormalige Kijktuinen aan de rand van Nunspeet. Het gebied wordt ontwikkeld tot een aantrekkelijk woongebied met zoveel mogelijk betaalbare woningen voor jongeren, starters en senioren. Vanuit de ambitie van Omnia Wonen om nieuwbouw woningen in Nunspeet te realiseren is dit een uitgelezen kans om sociale huurwoningen toe te voegen in Nunspeet.

Proef met doorstroming
Zoals Omnia Wonen al eerder deed in Nunspeet, heeft het de ambitie om een doorstromingsproef in te zetten bij de verdeling van de woningen. Dit betekent dat de woningen met voorrang worden aangeboden aan woningzoekenden die een (grote) eengezinswoning in de sociale huur achterlaten. Deze werkwijze kan een succesvolle verhuisketen op gang brengen, zoals al in de praktijk is gebleken.

Peter Toonen: “De missie van Omnia Wonen is ‘iedereen een thuisbasis’. We zijn dan ook trots dat we onze bijdrage mogen leveren om, op deze geweldige plek in Nunspeet, mooie betaalbare woningen te realiseren. Hierdoor hebben huurders die aangewezen zijn op de sociale huurwoningmarkt de kans op een basis om deel te nemen aan de maatschappij, net als ieder ander. Wij hebben de ambitie om in Nunspeet nog meer sociale huurwoningen toe te voegen.”

Wethouder Jaap Groothuis is tevreden over dit nieuwe initiatief: “We vinden het erg fijn dat er op deze plek sociale huurwoningen worden toegevoegd. Dit is een mooi voorbeeld van een gezamenlijk doel nastreven. Dan is er veel mogelijk. Ik wens Koopmans en Omnia Wonen veel succes.”

Tommy Zandbergen: “We kijken enorm uit naar dit project en de samenwerking met Omnia Wonen. Met ons vakmanschap, onze creativiteit en innovatieve oplossingen mogen we op deze bijzondere plek mooie woningen realiseren. Waar de toekomstige bewoners met plezier wonen, werken, leren en hun vrije tijd doorbrengen. Samen met hen bepalen we daarnaast de inrichting van het semiopenbare middenterrein. Daarvoor hebben we een budget beschikbaar gemaakt.”

Start bouw en verhuur

De start van de bouw van de 23 eengezinswoningen, 9 grondgebonden rijwoningen en 14 rug-aan-rug woningen, vindt plaats in oktober 2022. De oplevering van de woningen is gepland rond de zomer in 2023. Aan het eind van 2022 start naar verwachting de verhuurprocedure op www.hurennoordveluwe.nl. Voor deze nieuwbouw woningen geldt dat er gebruik gemaakt kan worden van de doorstroomregeling.

Terug naar overzicht