Eind december 2020 neemt Omnia Wonen 6 appartementen aan de Schimmelpenninckstraat en 24 eengezinswoningen aan de Firapeelstraat, Belijnhof en Grimbeertstraat over van woningcorporatie Mooiland in Amersfoort. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname. Voor de bewoners blijven huur en service gelijk.

In totaal nemen de 3 Amersfoortse corporaties Portaal, de Alliantie en Omnia Wonen 80 huurwoningen over in de Keistad. Reden voor de verkoop is dat Mooiland zich wil focussen op haar kernregio Noordoost-Brabant. Woningen in de gebieden die hier ver vandaan liggen, worden verkocht.

Monique Govers, directeur-bestuurder Omnia Wonen, licht de aankoop toe: “Er is in Amersfoort een groot tekort aan sociale huurwoningen. Met deze overname zorgen we er als Amersfoortse woningcorporaties voor dat deze woningen behouden blijven voor mensen die zijn aangewezen op de sociale woningmarkt. Dat is hard nodig want de wachttijd voor een dergelijke woning kan in Amersfoort oplopen tot 9 jaar. Onze huidige huurders geven ons een hoge score voor de kwaliteit van onze dienstverlening. Wij hopen dat de nieuwe huurders dit ook gaan ervaren. Daar gaan wij in ieder geval ons uiterste best voor doen!”

Terug naar overzicht