Op maandag 20 september werd aan een viertal huurders van Omnia Wonen een cadeaubon uitgereikt omdat zij de winnaars waren van de tuinactie 2021. In juni ontvingen alle huurders van Omnia Wonen in Woudenberg een brief met het verzoek of zij ervoor wilden zorgen dat de tuin er netjes bij zou liggen. Om de huurders extra te motiveren om aandacht aan de tuin te besteden werd hier een winactie aan gekoppeld. Er waren prijzen te winnen in twee categorieën; de tuin die er altijd netjes bij ligt en de tuin die de meest positieve make-over had ondergaan. De woonadviseurs van Omnia Wonen in Woudenberg, Femke, Lydia en Nick selecteerden de winnaars.

De prijzen werden uitgereikt door Antoon Veldhuis, interim manager Vastgoed en Wonen van Omnia Wonen en Annemieke Jansen-van der Toorn van de SHOW (Stichting Huurdersbelangen Omnia Wonen). De prijs voor de beste tuin make-over werd uitgereikt aan mevrouw Hoogland. ‘De buren waren heel erg enthousiast dat ik de tuin aan ging pakken. Dat deed ik onder andere met de hulp van mijn kinderen en met gebruikte spullen van familie en vrienden. Een duurzame en goedkope oplossing met een prachtig resultaat voor onszelf maar ook voor de buurt.’ Mevrouw ontving een tuincheque van 175 euro en kreeg een bos bloemen uitgereikt van het team van Omnia Wonen. De eerste prijs voor de mooiste tuin was voor mevrouw Vaarkamp, de gedeelde tweede prijs voor de mooiste tuin gingen naar mevrouw Navis en de heer en mevrouw Steinmann.

Nick woonadviseur van Omnia Wonen; ’Dit was een hele positieve actie om onze huurders te stimuleren om de tuin netjes op orde te maken of te houden. We hebben van deelnemers maar ook vanuit de buurt leuke reacties gekregen. Uiteraard controleren wij de komende tijd of alle tuinen van onze huurders weer op orde zijn. Is dit niet het geval dan worden onze huurders hierop aangesproken. Iedereen wil toch in een nette buurt wonen?’

Terug naar overzicht