De komende dagen is het erg koud, met temperaturen ruim onder 0. Het is verstandig om daarom enkele maatregelen te nemen. Of op een andere manier met dingen om te gaan.

Verwarming
Om er voor te zorgen dat u zo min mogelijk hinder ervaart van de kou buiten, adviseren wij u om zowel overdag als ’s nachts de temperatuur in de woning níet te verlagen. Laat de kamerthermostaat of een andere regeling op de door u gewenste temperatuur staan (bijvoorbeeld 21 graden). Heeft u alleen thermostaatknoppen op de radiator? Zet deze dan op stand 4.
Kiest u er toch voor om ’s nacht de temperatuur te verlagen? Dan duurt het veel langer voordat de ruimten op de door u gewenste temperatuur zijn. Dit zorgt eventueel voor comfortklachten.
Dit soort klachten kan de cv-monteur dan ook niet wegnemen/oplossen.
Wij willen u dan ook vriendelijk verzoeken om, zolang de temperatuur ruim onder de 0 graden komt, de ingestelde temperatuur niet te verlagen. Houd deze dag en nacht gelijk!
Heeft u ruimten in huis waar geen radiator staat? Houd de deur naar deze ruimte dan open!

Bevroren leidingen
Bevroren leidingen vallen onder de verantwoordelijkheid van de huurder. Wel kunnen we u adviseren: Tap de buitenkraan voor de nacht af. Heeft u toch een bevroren leiding? Probeer deze dan te ontdooien met een föhn.

Sneeuw ruimen & zout strooien
U kunt er uzelf én uw medebewoners helpen door dit te doen. Fijn als we elkaar een beetje kunnen helpen! Dus pak die sneeuwschuiver en ga aan de slag.
In complexen waar een huismeester actief is, wordt het vaak door hem/haar gedaan. Daar zijn de entrees meestal sneeuwvrij gemaakt en is er gestrooid.

                

Terug naar overzicht