Sinds januari 2020 kunnen méér huurders huurtoeslag krijgen. De zogenaamde harde inkomensgrenzen zijn afgeschaft. Vroeger (tot en met 2019) kon in één keer de huurtoeslag volledig wegvallen, wanneer je over een grens ging qua inkomen. Een stijging van enkele euro’s kon er dus voor zorgen dat alle huurtoeslag wegviel. Dat is nu anders. Bij een kleine stijging van het inkomen valt niet langer de complete huurtoeslag weg.

Huurtoeslag over 2020
Krijgt u op dit moment geen huurtoeslag, maar heeft u er wel recht op? Dan kunt u nog tot 1 september 2021 huurtoeslag over 2020 aanvragen. Het blijft dat veel huurders niet weten dat zij vorig jaar recht hadden op huurtoeslag. Het is daarom handig om even te controleren of u in aanmerking komt. De afdeling Toeslagen van de Belastingdienst probeert deze huurders te benaderen tussen juni en september van dit jaar.

Bekijk of u in aanmerking komt
U kunt zelf ook bekijken of u in aanmerking komt voor huurtoeslag. En dat dus met terugwerkende kracht over 2020. Bekijk hiervoor www.toeslagen.nl/huurtoeslag. Komt u inderdaad in aanmerking? Dien dan vóór 1 september 2021 uw aanvraag in.

Terug naar overzicht