2019 – Groeiambitie in kerngebied

Iedereen een thuisbasis. Dat is de leidraad in ons denken en doen. Wij willen maximaal volkshuisvestelijk presteren waarbij de huurder en de betaalbaarheid van het wonen centraal staan. De interne organisatie is op basis van deze ankerpunten ingericht en ontwikkelt zich al doende (lerend). Zo zijn we in de ICT-inrichting overgegaan naar het plaats- en tijdsonafhankelijk werken. En stapten we in 2019 over naar een nieuw primair ICT-systeem. Hierdoor is het ICT-landschap van Omnia Wonen sterk vereenvoudigd én gemoderniseerd.

We zetten in op groei in ons kerngebied, kwalitatief goede woningen en een wendbare organisatie die toekomstgericht is. Verduurzaming is voor ons geen op zichzelf staand doel, maar dient bij te dragen aan de betaalbaarheid en kwaliteit van het wonen. Per januari 2020 breidden we hiertoe onze positie in de regio verder uit door een fusie met Vallei Wonen uit Woudenberg. Een lokaal verankerde woningcorporatie in een gemeente die naadloos aansluit op de koers van Omnia Wonen. Daarnaast bouwden we 70 nieuwe woningen in meerdere gemeenten. In Nunspeet realiseerden we met conceptbouw in 12 dagen 20 ‘nul-op-de-meter’-woningen. Een project dat met veel belangstelling vanuit het land werd gevolgd. Deze woningen zijn vervolgens via een doorstroomexperiment toegewezen waardoor we ruim 40 huishoudens aan een nieuwe woning hebben geholpen.

Omnia Wonen heeft het gepresteerd om naast al deze nieuwe ontwikkelingen de kwaliteit van haar dienstverlening en de continue aandacht voor verbetering van de kwaliteit van het wonen tegen een betaalbare prijs op peil te houden. Zonder hulp van de SHOW, onze huurdersbelangenorganisatie, de vele bewonerscommissies en onze partners was dit niet mogelijk geweest. Hartelijk dank hiervoor!

Voor iedereen een thuisbasis. Vanwege de coronacrisis moesten onze kantoren sluiten en werd zichtbaar wat we desondanks wél konden betekenen. Wij kennen onze mensen en zijn – op gepaste afstand – nabij. Het lukt ons om er te zijn voor onze bewoners en we gaan door. Door met bouwen, door met het werken aan relaties en netwerken, door met vastgoed en nieuwe routines. Hoe gek het wellicht ook klinkt; ik ben trots op wat we de afgelopen periode samen bereikt hebben en waar we staan.


Monique Govers
directeur-bestuurder

Jaarverslag 2020 officieel
ANBI-formulier 2020

Omnia Wonen in vogelvlucht – editie 2020 (jaarverslag populair)
Jaarverslag 2019 officieel
Jaarverslag 2019 Vallei Wonen

Jaarverslag 2018 officieel

Jaarverslag 2017 populair
Jaarverslag 2017 officieel

Jaarverslag 2016 populair
Jaarverslag 2016 officieel

Jaarverslag 2015 populair
Jaarverslag 2014 populair