De toekomst verandert onder onze handen. Over tien jaar doen we allemaal iets anders dan nu. Wie dat een aantrekkelijke gedachte vindt, past bij Omnia Wonen.
Omnia Wonen, dat zijn volkshuisvesters. Wij zorgen voor passende en betaalbare woningen voor mensen die dat echt nodig hebben. Onze mensen zijn stuk voor stuk experts in hun vak die zich met veel plezier blijven ontwikkelen. Dat geldt voor de woonadviseurs en projectbegeleiders maar ook voor de controller of directiesecretaresse. En we zijn er allemaal op gericht om de uitdagingen waarvoor Omnia Wonen als corporatie staat te realiseren. Nu en in de toekomst. Wie zin heeft om een bijdrage te leveren aan volkshuisvesten op en om de Veluwe moet echt eens komen praten. Wij hebben nonstop interesse in goede nieuwe medewerkers.


Omnia Wonen zoekt wegens uitbreiding van de werkzaamheden een:

ADVISEUR COMMUNICATIE M/V 32 UUR PER WEEK


Je wordt wakker van de wekker…
Na een ontbijtje en een goede kop koffie wordt de laptop opgestart. Je begint zoals je dat al jaren doet, namelijk met het langslopen van verschillende social media-kanalen. Meteen nog wat mensen uitnodigen om de pagina te ‘liken’. Verbinding leggen is immers zeer belangrijk!
En natuurlijk ook intranet. Kijk nou eens, er is een nieuwe projectontwikkelaar gestart. Even doorlezen en een afspraak maken voor kennismaking. En ook nog een bericht over een tevreden huurder. Kunnen we dat ook delen op onze externe kanalen? Daarna duik je de mailbox in. Zijn er nog dringende berichten? Bijvoorbeeld een persvraag, of een huurder met klachten? Inderdaad een persvraag over een onderhoudsproject. Meteen contact opnemen, want je bent flexibel en kunt snel schakelen. Mooi, dat is gedaan.
Dan ga je beginnen aan enkele overleggen. Zo bespreek je met je collega communicatie wat een mooie naam kan zijn voor het nieuwbouwproject dat binnenkort wordt gestart. Daarna met de beleidsmedewerkers. Hoe kunnen we onze huisstijl beter benutten en onszelf beter positioneren met onze beleidsstukken? Tenslotte nog contact met de communicatieafdeling van onze koepelorganisatie. Is alles rond voor het filmpje dat wordt gemaakt van onze woonadviseur? Is er nog iets nodig?
’s Middags heb je contact met de grafisch vormgever. Zij hebben een advertentie opgemaakt voor een sociaal project dat binnenkort start. Eens kijken of alles naar wens is en inhoudelijk klopt… Een paar kleine wijzigingen nog, prima.
Nu even bellen met de directeur-bestuurder. Er wordt een belangrijk strategisch samenwerkingsverband aangegaan met een nieuwe partner. We spreken af dat ik contact opneem met de communicatieafdeling van de andere partij, want hier moet wat mee worden gedaan. Dan begin je aan het persbericht over het seniorencomplex dat wordt gebouwd. Deze week wordt het hoogste punt bereikt. Dat is een mooie mijlpaal, dus daar maak je gebruik van!
Je eindigt de dag met het een en ander in beeld brengen voor het MT. Liggen we nog op koers, kijkende naar de strategische doelen in het jaarplan?
Wat een heerlijke, gevarieerde dag. Je doet met een tevreden gevoel je laptop dicht. Morgen weer door!

Wat ga je doen?
Je hebt overzicht en weet waar je naartoe wilt. Je bent daarom goed in het vertalen van het strategische beleid naar tactisch en operationeel niveau. Je houdt daarbij regelmatig contact met de directeur-bestuurder en je directe collega’s, om te blijven bepalen of we op de juiste koers zitten. Zie je knelpunten? Of zijn er duidelijke verbeteringen mogelijk? Dan koppel je dat
terug.
Je bent nauw betrokken bij verschillende projecten en zet daar de communicatieve lijn uit. Met je ervaring en inzicht weet je goed wat werkt en wat niet.
Je zorgt ervoor dat de huisstijl op correcte wijze wordt gebruikt, zowel bij interne als externe communicatie. Je zorgt voor verschillende soorten publicaties. En je bent daarbij constant op zoek naar de juiste toon en vorm en schroomt niet om eens wat anders te proberen. Een artikel, nieuwsbericht, podcast, video of internetcampagne? Allemaal zaken waar jij bekend mee bent. En je organiseert en coördineert werkzaamheden in relatie tot bijeenkomsten en evenementen die bepalend zijn voor de PR en positionering van Omnia Wonen.

Heb je deze competenties in huis?
• Je hebt een afgeronde HBO communicatieopleiding en minimaal 3 jaar werkervaring als communicatie- of public affairs adviseur, bij voorkeur in de corporatiesector
• Je hebt het inzicht en de behendigheid om relevante trends en ontwikkelingen te vertalen naar proposities van Omnia Wonen
• Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift, voor beleidsstukken én massacommunicatie
• Je hebt een proactieve houding, toont eigenaarschap en grijpt kansen om jouw doel te bereiken
• Je bent een teamspeler die samen met de andere communicatie collega’s kennis en informatie deelt en zich samenwerkingsgezind opstelt
• Tot slot ben je analytisch sterk en heb je kennis van de nieuwste communicatiemiddelen en strategieën. Je bedenkt creatieve oplossingen en weet met weerstand om te gaan.

Ons aanbod
• Salaris conform de CAO Woondiensten, functieschaal J, max. € 4.971,00 bruto per maand op basis van 36 uur per week
• Een ambitieuze woningcorporatie met fijne collega’s
• Afwisselende functie in een zich vernieuwende organisatie
• Een jaarcontract met intentie op een dienstverband voor langere periode
• Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden met een persoonlijk budget

Solliciteren
Stuur voor 1 maart 2021 een brief met CV naar sollicitaties@omniawonen.nl ter attentie van Martha Siebenga, HRM Adviseur. Wil je meer weten over de functie? Sandra Spijker, Adviseur Communicatie, vertelt je er graag meer over. Bel haar gerust op telefoonnummer 06-106 600 08.
De 1e gespreksronde staat gepland op dinsdagmiddag 9 maart en zal digitaal plaatsvinden.

Een positieve verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist bij indiensttreding.