Nieuw gedeelte Veluwse Heuvel Nunspeet weer bewoond

Met een officieel tintje werd dinsdagmiddag aandacht besteed aan het feit dat de eerste 26 sociale huurappartementen van de Veluwse Heuvel weer zijn bewoond.

Daarmee is de eerste fase van dit project gereed. In de ontmoetingsruimte waren de bewoners en genodigden aanwezig en werden ze toegesproken door Ton Hoogendoorn en Jantine Clasie van Omnia Wonen. Ton Hoogendoorn: ''De eerste helft is nu klaar en daar willen we toch even bij stilstaan.'' Ook alle betrokkenen bij de bouw werden welkom geheten. De gemeente was vertegenwoordigd door de wethouders Jaap Groothuis en Gert van de Berg: De totstandkoming van dit gebouw is voor jullie als bewoners een felicitatie waard, maar is ook belangrijk voor de gemeente. De ontmoetingsruimte kan ook een belangrijke plaats worden om anderen te ontmoeten. We hopen dat volgend jaar ook de tweede fase afgewerkt zal worden.''

Als symbolische handeling opende één van de bewoonsters, mevrouw Viel-Karssen de deur van haar appartement. Daarna was er gelegenheid om met elkaar het glas te heffen. Na de zomervakantie zal worden gestart met fase twee. Daarin zitten nog eens 36 sociale huurappartementen en een WijkOntmoetingsCentrum. Verwacht wordt dat het hele project in het najaar van 2018 gereed zal zijn.

Bron www.rtvnunspeet.nl

Terug naar vorige pagina