Omnia Wonen rondt bouw project Nul op de Molen (Nunspeet) af

In de wijk Molenbeek in de gemeente Nunspeet heeft Omnia Wonen 20 Nul op de meter (NOM) woningen gerealiseerd. Het project Nul op de Molen bestaat uit comfortabele eengezinswoningen. Om doorstroming te bevorderen hebben huurders van Omnia Woning voorrang gekregen bij de toewijzing.

Per dag een complete woning
Projectleider Jeroen Demmers: "De woningen zijn gebouwd volgens het Morgen Wonen concept van Volker Wessels. Het houdt in dat alles volledig prefab is geproduceerd. De afgelopen weken is dagelijks een complete woning geplaatst. De ontwikkeling is gestart in oktober vorig jaar en mede door de soepele medewerkende opstelling van de gemeente, kunnen de woningen komende zomer worden opgeleverd.

Nul op de meter
De woningen zijn Nul op de meter ook wel NOM genoemd. Deze woningen wekken gemiddeld evenveel zonenergie op als dat er verbruikt wordt voor verwarming, warm water en het normaal huishoudelijk verbruik. Deze woningen hebben geen gasaansluiting en maken geen gebruik van andere fossiele brandstoffen. Dit draagt bij aan een verbetering van het milieu.

Indeling
De woning voelt zeer comfortabel aan door de goede isolatie en het gebruik van vloerverwarming in alle verblijfsruimten. De eengezinswoningen hebben op de begane grond een ruime woonkamer met open keuken; het toilet, de meterkast en een trapkast maken onderdeel uit van de begane grond. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en de badkamer met een 2e toilet. De woning heeft een ruime zolder, bereikbaar via een vaste trap en beschikt over een tuin.

Op de foto: Directeur- bestuurder Monique Govers van Omnia Wonen verrichte de laatste bouwhandeling.

Terug naar vorige pagina