Sleutels Veluwse Heuvel in Nunspeet overhandigd aan huurders

Gisteren is een start gemaakt met het uitreiken van de sleutels aan de nieuwe huurders van de Veluwse Heuvel in Nunspeet. Het echtpaar Vierhout nam symbolisch de eerste sleutel in ontvangst van wethouder Jaap Groothuis en Monique Govers, directeur-bestuurder van Omnia Wonen. Met de oplevering van de laatste 36 woningen is het project aan de Veluwse Heuvel afgerond. Het ging in totaal om een project van 62 woningen.

Het complex is voor huurders op leeftijd die zelfstandig willen blijven wonen. De appartementen zijn door de indeling hier uiterst geschikt voor. Zo zit de badkamer aan de slaapkamer vast en is afgescheiden door een schuifdeur en is er voldoende ruimte om te bewegen met een rolstoel of rollator. Ook zijn de appartementen standaard voorzien van een zorgoproepsysteem welke kan worden geactiveerd als er een zorgvraag is.

In dit complex is ook ruimte voor een Wijk OntmoetingsCentrum (WOC). De WOC er is voor en door iedereen in de wijk, van kind tot oudere, met en zonder beperking, arm of rijk. Een ontmoetingsplaats om buurtgenoten tegen te komen, verbinding te zoeken en samen dingen te doen. Wat de vereenzaming tegen gaat en er onder andere voor zorgt dat bewoners langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Terug naar vorige pagina