Veluwse Heuvel feestelijk geopend

Gisteren is op feestelijke wijze de nieuwe Veluwse Heuvel geopend. Waar vijf jaar geleden nog een oud pand stond, staat nu een gloednieuw appartementencomplex voor 55-plussers. Een unieke plek in Nunspeet waar wonen, zorg en welzijn samenkomen.

In bijzijn van de huurders en vele genodigden werd de symbolische openingshandeling verricht door wethouder Gert van den Berg, Margreeth Kasper de Kroon, lid Raad van Bestuur Zorggroep Noordwest-Veluwe en Monique Govers, directeur-bestuurder van Omnia Wonen. Met het hangen van een wens in de wensboom werd het complex voor geopend verklaard. Vervolgens konden de genodigden ieder hun eigen wens voor het complex in de wensboom hangen.

Langer zelfstandig wonen
Het complex Veluwse Heuvel is voor huurders op leeftijd die zelfstandig willen blijven wonen. De appartementen zijn hier door de indeling uiterst geschikt voor. Zo zit de badkamer aan de slaapkamer vast en is afgescheiden door een schuifdeur. In de appartementen is voldoende ruimte om te bewegen met een rolstoel of rollator. Ook zijn de appartementen standaard voorzien van een zorgoproepsysteem dat kan worden geactiveerd als er een zorgvraag is.

Wijk Ontmoetings Centrum (WOC)
In het complex zit ook een Wijk Ontmoetings Centrum (WOC). Het WOC is er voor iedereen in de wijk, van kind tot oudere, met en zonder beperking, arm of rijk. Een ontmoetingsplaats om buurtgenoten tegen te komen, verbinding te zoeken en samen dingen te doen.

Oud worden in een woning van Omnia Wonen
Monique Govers; Directeur- Bestuurder van Omnia Wonen: “Wij maken ons sterk voor mensen die ons echt nodig hebben; vanwege hun inkomen of bijzondere woonvraag vanuit zorg en begeleiding. Met het oog op de trend van langer zelfstandig wonen, voelt Omnia Wonen zich verantwoordelijk om haar woningen geschikt te maken om lang in te kunnen wonen. De Veluwse Heuvel is een uitstekend voorbeeld van hoe we ‘lang zelfstandig wonen’ kunnen faciliteren voor onze huurders. Enerzijds door de indeling en de faciliteiten in de woning. Daarnaast ook door met onze samenwerkingspartners het Wijk Ontmoetings Centrum te faciliteren en zo bij te dragen aan het voorkomen en verminderen van eenzaamheid en het waarborgen van de draagkracht van de wijk.

Terug naar vorige pagina