De toekomst verandert onder onze handen. Over tien jaar doen we allemaal iets anders dan nu. Wie dat een aantrekkelijke gedachte vindt, past bij Omnia Wonen. Omnia Wonen, dat zijn volkshuisvesters. Wij zorgen voor passende en betaalbare woningen voor mensen die dat echt nodig hebben. Onze mensen zijn stuk voor stuk experts in hun vak die zich met veel plezier blijven ontwikkelen. Dat geldt voor de woonadviseurs en projectleiders maar ook voor de controller of directiesecretaresse. En we zijn er allemaal op gericht om de uitdagingen waarvoor Omnia Wonen als corporatie staat te realiseren. Nu en in de toekomst.

Omnia Wonen zoekt wegens uitbreiding van de werkzaamheden een:

HRM ADVISEUR 16-20 UUR PER WEEK

Je wordt wakker door de wekker….
De werkdag is vandaag lekker gevuld, dus je begint met een ontbijt en een goede kop koffie. Daarna klap je de laptop open en ga je aan de slag. Dankzij alle middelen bij Omnia Wonen kan dat gelukkig heel goed thuis!
Je begint met een telefoongesprek met een wervingsbureau. Je gaat namelijk een vacature uitzetten met behulp van een externe partij. Alles afstemmen, zoals een goede vacaturetekst aanleveren en alle wensen nog even op een rijtje zetten. Mooi, hopelijk gaat dit hele goede kandidaten opleveren.
Nu de stukken voor het MT-overleg voorbereiden. Je houdt altijd alles goed bij, dus het is eigenlijk alleen een kwestie van bundelen.
Het volgende punt is een overleg met de arbodienst. Je bespreekt het verzuim binnen de organisatie en overlegt over de aanpassingen in de risico-inventarisatie.
Daarna een gesprek met een van de medewerkers. Deze wil zich graag verder ontwikkelen en bespreekt met jou de mogelijkheden van extra scholing. Hoe staat het eigenlijk met haar loopbaanbudget?
Voor de lunch werk je nog een aantal e-mails en facturen weg. Fijn om dat dagelijks bij te houden, dan blijft het goed behapbaar.
Na de lunch heb je een overleg met de managers. Jullie bespreken alle personele ontwikkelingen en aangelegenheden. En er wordt gekeken naar de beschikbare formatie binnen hun teams. Hier en daar is nog wat ruimte, fijn!
Dan volgt er afstemming over het uitgevoerde medewerker onderzoek. De resultaten zijn interessant. Hoe gaan we dit neerzetten in de organisatie en wat gaan we doen met duurzame inzetbaarheid en talentenmanagement binnen de organisatie?
Het laatste deel van de middag besteed je aan het opstellen van het arbeidsvoorwaardenbeleid en andere beleidsstukken. En tussendoor nog een overleg met de ondernemingsraad en de bestuurder. Want ook zij willen natuurlijk weten hoe het staat met de strategische personeelsplanning.
Als afsluiting werk je de laatste mails van vandaag weg. Fijn om morgen weer met een schone lei te beginnen!

Wat ga je doen?
Je hebt overzicht en weet waar je naartoe wilt. Je bent daarom goed in het vertalen van het strategische beleid naar tactisch en operationeel niveau.
Je houdt daarbij regelmatig contact met de directeur-bestuurder en de managers om te blijven bepalen of we op de juiste organisatorische koers zitten.
Zie je knelpunten? Of zijn er duidelijke verbeteringen mogelijk? Dan koppel je dat terug.
Je bent mede verantwoordelijk voor de implementatie en evaluatie van het HRM beleid en levert een bijdrage aan de HRM paragraaf van het ondernemingsplan. Je bent nauw betrokken bij verschillende HRM projecten en hebt daar het overzicht over. Verder adviseer en ondersteun je het bestuur en het MT bij tijdige- en kwalitatief goede besluitvoering en voert hierop de regie. Je bent in staat om ken- en stuurgetallen op te stellen en deze te verwerken in managementrapportages.
Met je ervaring en inzicht weet je goed wat werkt en wat niet. Uiteraard pak je deze taken en alle andere voorkomende werkzaamheden samen op met je collega’s van HRM.

De belangrijkste vereisten
• Een afgeronde Hbo-opleiding in de richting Personeel en Arbeid
• Tenminste 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
• Ervaring in de corporatiesector is een pre
• Sterke advies skills

OSs aanbod
• Salaris conform de CAO Woondiensten, functieschaal J, max. € 4.971,00 bruto per maand op basis van 36 uur per week. Inschaling is afhankelijk van relevante kennis en ervaring
• Afwisselende functie in een zich vernieuwende organisatie
• Een tijdelijk dienstverband voor de duur van 2 jaar
• Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden met een persoonlijk budget

Solliciteren
Stuur voor 30 juni 2021 2021 een brief met CV naar sollicitaties@omniawonen.nl ter attentie van Martha Siebenga, HRM Adviseur.
De sollicitaties van ZZP-ers zullen niet in behandeling worden genomen.
Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Martha, zij is op dinsdag, donderdag en vrijdag bereikbaar op 06- 13 830 956. De 1e gespreksronde staat gepland op dinsdag 6 juli en zal (afhankelijk van de RIVM maatregelen) op ons kantoor in Harderwijk plaatsvinden.

Een positieve verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist bij indiensttreding.