De toekomst verandert onder onze handen. Over tien jaar doen we allemaal iets anders dan nu. Wie dat een aantrekkelijke gedachte vindt, past bij Omnia Wonen.
Omnia Wonen, dat zijn volkshuisvesters. Wij zorgen voor passende en betaalbare woningen voor mensen die dat echt nodig hebben. Onze mensen zijn stuk voor stuk experts in hun vak die zich met veel plezier blijven ontwikkelen. Dat geldt voor de woonadviseurs en projectbegeleiders maar ook voor de controller of directiesecretaresse. En we zijn er allemaal op gericht om de uitdagingen waarvoor Omnia Wonen als corporatie staat te realiseren. Nu en in de toekomst.

Wegens onze groeiambities en het bieden van aandacht aan onze medewerkers ontstaat binnen de afdeling Wonen en Vastgoed de functie van

TEAMLEIDER VASTGOED (36 UUR)

Je wordt wakker van de wekker…
Tijdens je ontbijt aan de eettafel loop je alvast wat e-mails langs. Fijn om rustig te beginnen en om dat alvast gedaan te hebben. Na een half uur pak je alles in en vertrek je naar kantoor. Toch wel lekker, dat hybride werken! In de auto word je gebeld door een medewerker. Deze is helaas ziek wakker geworden. Hij heeft zijn taken al overdragen aan een collega, dus daar hoef jij niet voor te zorgen. Fijn dat ze dat zelfstandig oppakken! Uiteraard wel even de administratie regelen en de medewerker ziekmelden.
Je bent vroeg op kantoor en hebt direct kort overleg met de Manager Wonen en Vastgoed. Jij weet als beste wat er speelt op de werkvloer en dat is waardevolle informatie voor het MT. Je bespreekt wat er speelt qua personele zaken en hoe de dagelijkse operatie gaat. Daarna lopen jullie wat projecten af. Het planmatig onderhoud loopt keurig op schema, dus dat is fijn. En ook het mutatieonderhoud gaat steeds beter. Dat is prettig!
Hierna heb je contact met een collega die een investeringsproject leidt. Daar is vertraging opgetreden doordat het bouwmateriaal later wordt geleverd. Ook is er wat verloop in de werknemers op de bouw. Jullie bespreken de mogelijkheden en je geeft de medewerker wat tips om de vertraging wat in te lopen. Fijne sparringsessie, de collega vertrekt met een glimlach.
Tijdens de lunch loop je een rondje door Harderwijk. Het kantoor ligt aan de rand van het centrum, dus je loopt door dat mooie centrum en over de boulevard. Vandaag doe je dit samen met de Teamleider Wonen en de Teamleider Financiën, waar je vanzelfsprekend veel contact mee hebt. Jullie bespreken onder andere hoe alles loopt en of er trends te zien zijn onder het personeel. Gelukkig loopt vrijwel alles soepel en is het ziekteverzuim de laatste tijd laag. Fijn om dit overleg te hebben in een mooie setting als deze!
Direct na je rondje start de terugkoppeling van het MT-overleg. Bij Omnia Wonen worden de besproken punten altijd kort toegelicht aan de hele organisatie. Zeer transparant dus! Je hoort direct dat de Manager Wonen en Vastgoed jouw punten van vanochtend inderdaad heeft meegenomen. Dat is fijn! Nu loop je een rondje door het kantoor, want er zijn vandaag vrij veel medewerkers aanwezig. Goed om een aantal mensen kort te spreken. Daarnaast ook gewoon gezellig!
Aan het einde van de dag heb je een afspraak met een van de ketenpartners samen met wat collega’s van de afdeling. Samen met de ketenpartner kijk je waar het proces goed verloopt, maar ook kijk je naar hoe je de ketensamenwerking naar een volgend niveau kan tillen. Want jij gelooft in deze ketensamenwerking. Op de terugweg in de auto bel je met de zieke collega, zoals afgesproken. Gelukkig (vooral voor de persoon in kwestie!) lijkt het van korte duur te zijn. Morgen naar verwachting weer aan de slag.
Een prettige dag, contact met veel verschillende mensen en je hebt weer je steentje kunnen bijdragen. Op naar morgen!

Een greep uit de taken
• Je draagt bij aan het vertalen van het organisatiejaarplan en –doelstellingen naar doelstellingen en resultaten voor het eigen team.
• Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en professionalisering van het team.
• Je zorgt voor uitvoering van kwalitatief en kwantitatief goed personeelsbeleid.
• Je faciliteert, motiveert en stimuleert medewerkers tot optimale ontwikkeling, inzet, betrokkenheid en samenwerking.
• Je adviseert de manager van het bedrijfsonderdeel en het MT op tactisch (en strategisch) niveau op voorkomende gebieden binnen het eigen vakgebied en treedt op als sparringpartner van het MT.
• Je draagt zorg voor de vastgestelde kaders van MJOB en MJIB en bewaakt dat deze actueel blijven.
• Je ontwikkelt, analyseert, bewaakt en verbetert processen die gericht zijn op ketensamenwerking en efficiënte onderhoudsprocessen,.
• Je bent sparringpartner van de collega’s van Vastgoedsturing voor de uitvoering van investeringsprojecten.
• Je geeft sturing aan het niet planmatig (NPO) en planmatig onderhoud (PO), evenals het contractonderhoud.
• Je initieert, volgt en neemt deel aan overleg met de ketenpartners Onderhoud, collega corporaties en andere stakeholders.

De belangrijkste vereisten
• Een afgeronde opleiding op HBO niveau.
• Leidinggevende ervaring.
• Aanvullende kennis op het gebied van klantprocessen, opstellen meerjarenbegrotingen en ketensamenwerking.
• Analytisch en empathisch
• Netwerker

Ons aanbod
• Een dienstverband voor 36 uur per week.
• Marktconform salaris conform CAO Woondiensten, op basis van 36 uur per week.
• Afwisselende functie in een zich vernieuwende organisatie.
• Een jaarcontract met intentie op verlenging van dienstverband voor onbepaalde tijd.
• Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden met een persoonlijk budget.

Solliciteren
Stuur voor 6 mei 2022 een motivatiebrief met CV naar sollicitaties@omniawonen.nl ter attentie van Martha Siebenga, HRM Adviseur. Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Melle van Wijngaarden, Manager Wonen en Vastgoed. Hij is bereikbaar op 06- 23593625.

Een positieve verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist bij indiensttreding.