De toekomst verandert onder onze handen. Over tien jaar doen we allemaal iets anders dan nu. Wie dat een aantrekkelijke gedachte vindt, past bij Omnia Wonen.
Omnia Wonen, dat zijn volkshuisvesters. Wij zorgen voor passende en betaalbare woningen voor mensen die dat echt nodig hebben. Onze mensen zijn stuk voor stuk experts in hun vak die zich met veel plezier blijven ontwikkelen. Dat geldt voor de woonadviseurs en projectbegeleiders maar ook voor de controller of directiesecretaresse. En we zijn er allemaal op gericht om de uitdagingen waarvoor Omnia Wonen als corporatie staat te realiseren. Nu en in de toekomst.

Wegens onze groeiambities en het bieden van aandacht aan onze medewerkers ontstaat binnen de afdeling Wonen en Vastgoed de functie van

TEAMLEIDER WONEN (36 UUR)

Je wordt wakker van de wekker…
En na je ontbijt en warme douche neem je plaats achter de laptop. Je gaat zo naar kantoor, maar begint huis. Fijn om alvast wat e-mails weg te werken én de file te omzeilen. Dat hybride werken heeft zo zijn voordelen!
Je wordt al vroeg gebeld door een medewerker van afdeling Klantondersteuning. Helaas is deze ziek. De afdeling is gelukkig behoorlijk zelfsturend, maar hier moet jij toch even wat zaken regelen. Je belt naar een vrije collega, die gelukkig in kan vallen. Dat is belangrijk, want Klantondersteuning behandelt onder andere de inkomende telefoontjes en e-mails. Als daar onderbezetting is, merkt de hele organisatie dat uiteindelijk. Maar dat probleem zal zich vandaag dus niet voordoen!
Nog wat mails en je gaat richting Harderwijk. Omdat de grootste drukte weg is, ben je er al snel. Je bent daarom mooi op tijd voor je overleg met de Manager Wonen en Vastgoed. Jullie hebben geregeld contact. Jullie bespreken de dagelijkse zaken. Daarnaast ben jij een goede sparringpartner voor de manager. Jij weet als geen ander wat er op de werkvloer gebeurt en of bepaalde ideeën vanuit het MT haalbaar en realistisch zijn. De manager is wederom blij met jouw input en neemt deze mee in de besluitvoering.
Daarna heb je contact met een woonadviseur. Deze heeft een lastige casus met een bewoner. De (vertrekkende) bewoner en de woonadviseur zijn het niet eens over hoe de woning achtergelaten moet worden. Je krijgt de stukken te zien waarin duidelijk is vastgelegd dat de huurder bepaalde zaken heeft overgenomen van de vorige huurder. Er is voor getekend en dat betekent dat de huidige huurder het echt zelf zal moeten verwijderen. De woonadviseur is blij om even kort met je te overleggen. Je geeft nog wat tips, zodat het gesprek straks soepel verloopt. Eigenlijk doe je niet meer dan de woonadviseur een spiegel voorhouden. Dit werpt duidelijk z’n vruchten af!
Tijdens de lunch loop je een rondje door Harderwijk. Het kantoor ligt aan de rand van het centrum, dus je loopt door dat mooie centrum en over de boulevard. Vandaag doe je dit samen met de Teamleider Vastgoed en de Teamleider Financiën, waar je vanzelfsprekend veel contact mee hebt. Jullie bespreken onder andere hoe alles loopt en of er trends te zien zijn onder het personeel. Gelukkig loopt vrijwel alles soepel en is het ziekteverzuim de laatste tijd laag. Fijn om dit overleg te hebben in een mooie setting als deze!
Direct na je rondje start de terugkoppeling van het MT-overleg. Bij Omnia Wonen worden de besproken punten altijd kort toegelicht aan de hele organisatie. Zeer transparant dus! Je hoort direct dat de manager Wonen en Vastgoed jouw punten van vanochtend inderdaad heeft meegenomen. Dat is fijn! Je loopt nog een rondje door het pand en spreekt met verschillende collega’s. Het lijkt overal soepel te gaan en niemand heeft direct iets van je nodig. Zo zie je het uiteraard graag!
Tenslotte nog een overleg met collega’s van verschillende woningcorporaties die zijn aangesloten bij hetzelfde woningverdeelsysteem. Er staan wat updates op het programma die nog één keer kort worden doorgenomen. Daarnaast is het altijd fijn om te horen dat jullie allemaal tegen dezelfde dingen aanlopen en gelijke oplossingen bedenken. Prettig dat er straks dingen worden verbeterd, daar zullen de medewerkers die het systeem gebruiken content mee zijn!
Een prettige dag, contact met veel verschillende mensen en je hebt weer je steentje kunnen bijdragen. Op naar morgen!

Een greep uit de taken
• Je draagt bij aan het vertalen van het organisatiejaarplan en –doelstellingen naar doelstellingen en resultaten voor het eigen team.
• Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en professionalisering van het team.
• Je zorgt voor uitvoering van kwalitatief en kwantitatief goed personeelsbeleid.
• Je faciliteert, motiveert en stimuleert medewerkers tot optimale ontwikkeling, inzet, betrokkenheid en samenwerking.
• Je adviseert de manager van het bedrijfsonderdeel en het MT op tactisch (en strategisch) niveau op voorkomende gebieden binnen het eigen vakgebied en treedt op als sparringpartner van het MT.
• Je signaleert ontwikkelingen en trends in het vakgebied en de omgeving en vertaalt deze naar ontwikkelingen voor de eigen organisatie.
• Je ontwikkelt, analyseert, bewaakt en verbetert processen die gericht zijn op klantcontact en wonen, verbetering van de efficiency, kwaliteit van de dienstverlening, kennis van de klant en diens wensen en behoeften.
• Je initieert, volgt en neemt deel aan overleg met gemeentelijke- en sociaal maatschappelijke instanties, collega corporaties en andere stakeholders.

De belangrijkste vereisten
• Een afgeronde opleiding op HBO niveau.
• Leidinggevende ervaring.
• Aanvullende kennis op het gebied van klantprocessen en dienstverlening.
• Analytisch en empathisch
• Netwerker

Ons aanbod
• Een dienstverband voor 36 uur per week.
• Salaris conform de CAO Woondiensten, functieschaal K, maximaal € 5.597,- bruto per maand op basis van 36 uur per week.
• Afwisselende functie in een zich vernieuwende organisatie.
• Een jaarcontract met intentie op verlenging van dienstverband voor onbepaalde tijd.
• Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden met een persoonlijk budget.

Solliciteren
Stuur voor 6 mei 2022 een motivatiebrief met CV naar sollicitaties@omniawonen.nl ter attentie van Martha Siebenga, HRM Adviseur. Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Melle van Wijngaarden, Manager Wonen en Vastgoed. Hij is bereikbaar op 06- 23593625.

Een positieve verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist bij indiensttreding.