De toekomst verandert onder onze handen. Over tien jaar doen we allemaal iets anders dan nu. Wie dat een aantrekkelijke gedachte vindt, past bij Omnia Wonen.
Omnia Wonen, dat zijn volkshuisvesters. Wij zorgen voor passende en betaalbare woningen voor mensen die dat echt nodig hebben. Onze mensen zijn stuk voor stuk experts in hun vak die zich met veel plezier blijven ontwikkelen. Dat geldt voor de woonadviseurs en projectbegeleiders maar ook voor de controller of directiesecretaresse. En we zijn er allemaal op gericht om de uitdagingen waarvoor Omnia Wonen als corporatie staat te realiseren. Nu en in de toekomst.
Wie zin heeft om een bijdrage te leveren aan volkshuisvesten op en om de Veluwe moet echt eens komen praten. Wij hebben non-stop interesse in goede nieuwe medewerkers.

Op dit moment zijn wij op zoek naar een:

Woonadviseur (36 uur per week)

Je wordt wakker door de wekker…
Je hebt vanochtend een beetje uitgeslapen, want gisterenavond was je nog wat langer bezig met wat administratieve taken. En dat vind je prima, want je bent flexibel. Fijn dat je daar zelf vrijheid in hebt! Je gaat vanochtend aan de slag bij De Pionier. Maar eerst bel je even met je collega bij Portaal. Een van de bewoners heeft financiële moeilijkheden die je doorneemt. Dat wordt meteen opgepakt door je collega.
Onderweg naar De Pionier bel je met de woonvereniging. Ze hebben ideeën om de algemene tuin aan te pakken. Ze willen dit even met je bespreken. Mooi, dit soort initiatieven! Je denkt mee, want je houdt van vernieuwende ideeën. Hoe kunnen we dit het beste aanpakken? En welke bewoners zouden hier graag aan meewerken? Daar heb je wel een beeld bij, want je kent de mensen daar goed. En ze kennen jou natuurlijk ook!
Wanneer je aan komt rijden, komt er direct een bewoner naar je toe. Ze heeft de woning opgeruimd, wat echt nodig was. Je komt even kijken en geeft haar een compliment. Keurig zo, dat is toch veel prettiger wonen? Dat beaamt ze.
Je hebt twee gesprekken vanochtend. Er is nog een bewoner met een huurachterstand en je neemt met hem de situatie door. Er is heus wel een oplossing, zeker omdat je het op tijd hoort. Dankzij de band die je met de bewoners hebt opgebouwd, durven ze je snel te benaderen.
Onderweg naar je volgende gesprek, spreekt weer iemand je aan. Hij gaat samenwonen en heeft een bank over. Weet jij iemand? Je neemt hem direct mee naar de verdieping erboven. De jongedame daar had toch nog een bank nodig? En jawel hoor, die wil ze inderdaad graag hebben. Dankzij je hands-on-mentaliteit is ook dit weer snel geregeld.
Daarna nog een gesprek over een overlastkwestie. De muziek staat vaak hard bij de buren. Dat ga je oplossen, want je kent die buurman natuurlijk ook. En dat is de kwaadste niet, dus dit probleem is snel de wereld uit.
Heerlijk om zo door die community heen te lopen en contact met de bewoners te hebben. Je bent wat dat betreft zelf ook een Pionier, je mag zelf ontdekken hoe je het beste een bijdrage kan leveren. Je bent echt onderdeel van die community!
In de middag heb je twee opzegbezoeken staan buiten De Pionier. Ook wel lekker om even ergens anders te komen. Je neemt door hoe de woning opgeleverd moet worden en adviseert over wat praktische zaken. En vergeet niet je gas en licht op te zeggen!
Op weg naar huis bel je even met je collega van Omnia Wonen. Het klopt toch dat deze woning wordt verkocht en de vloer er daarom sowieso uit moet? Ja, dat klopt. Dus je belt de bewoner nog even om dit door te geven.
Je besluit om vandaag nog wat administratie op kantoor te doen. Misschien zit er nog een collega en dat is altijd gezellig.
Het was weer een prima dagje!

De Pionier
De Pionier is een samenwerkingsverband van de woningcorporaties Omnia Wonen en Portaal. Aan de Kop van Isselt komen 208 studio’s te staan voor jongeren tot en met dertig jaar. Het wordt een gemengde community, waar de bewoners graag een bijdrage aan leveren. De woningen worden verhuurd door Portaal en Omnia Wonen (104 om 104). Er komen studerende en werkende jongeren te wonen. Maar ook jongeren die uit de maatschappelijke opvang komen. Of ze komen uit (jeugd)zorg en gaan voor het eerst op zichzelf wonen. De laatstgenoemde groep wordt dan ook begeleid. En zoals gezegd staat De Pionier het communitygevoel dus centraal. Bewoners helpen hun buren met klussen of koken. Ze dragen écht bij aan het beheer van het gebouw en de omgeving. Een prachtig project dus!
Wil je meer lezen over De Pionier? Kijk dan op de website: https://depionier033.nl/

De functie
Het gaat om 36 uur per week. De helft van de tijd ben je bezig met De Pionier, waar je hierboven al over hebt kunnen lezen. Je bent, samen met je collega van Portaal, hét aanspreekpunt van de bewoners, de woonvereniging en het wijkteam. Je kent iedereen en iedereen kent jou. Je vindt het heerlijk om innovatief bezig te zijn. De Pionier past bij je, want zo zou je jezelf ook kunnen omschrijven! Je lost dingen op en koppelt terug aan je collega’s bij Omnia Wonen en Portaal. En dat gaat over van alles en nog wat: huurachterstanden, overlastkwesties, bijzondere verzoeken, verhuizingen, noem maar op. Er gebeurt bij De Pionier (bijna) niets waar jij niet van weet! En dat geldt ook voor je collega van Portaal, die zich ook zo’n 16 uur per week met De Pionier bemoeit. Je bent vrij om, samen met die collega, te zoeken naar een optimale bezetting.
De overige 16 uur benut je als woonadviseur op andere plekken. En ook daar heb je gesprekken met bewoners over huurachterstanden of overlastzaken, ga je op opzeggingsbezoeken bij verhuizingen en lever je een wezenlijke bijdrage aan bewonersparticipatie in brede zin. Voor de vacature bij Portaal verwijzen wij je graag naar de wervingskanalen van Portaal.

EEN GREEP UIT DE TAKEN
• Aanspreekpunt voor onze klanten
• Verantwoordelijk voor de verhuur van het bezit, zowel
technisch als sociaal beheer, alsmede de verhuur van
nieuwbouw
• Verantwoordelijk voor de verhuring van onze woningen
• (laten) uitvoeren van de woningzoekendenadministratie en
het toewijzingsbeleid en informeren van gemeenten
• Begeleiden van huurders bij probleem- en overlastsituaties
binnende regio met betrekking tot woon- en leefklimaat, in
samenwerking met derden zoals politie en overige
maatschappelijke en overheidsinstanties en zorgdragen voor
het (laten) registreren en afhandelen hiervan
• Optreden als intermediair tussen Omnia Wonen, de huurder
en de gemeentelijke en maatschappelijke organisaties
• Onderzoeken van gesignaleerde betalingsachterstanden bij
huurdersen hierover adviseren
• Leveren van een bijdrage aan bewonersparticipatie in brede
zin
• Maken van huurincasso afspraken met huurders en zorgen
voor vastlegging
• Adviseren over het uitvoeren van de incassoprocedures en
het inschakelen van deurwaarders
• Coördineren van ontruimingen

DE BELANGRIJKSTE VEREISTEN
• Een afgeronde hbo-opleiding
• Tenminste 2 tot 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
• Aanvullende kennis en/of ervaring op het gebied van
techniek, dienstverlening, makelaardij of maatschappelijk
werk is een pre
• Ervaring in de corporatiesector is een pre
• In bezit van rijbewijs B
• Flexibel
• Communicatief vaardig
• Netwerker
• Klant- en oplossingsgericht

ONS AANBOD
• Salaris conform de CAO Woondiensten, functieschaal H, max.
€ 3.891,00 bruto per maand op basis van 36 uur per week
• Afwisselende functie in een zich vernieuwende organisatie
• Een jaarcontract met intentie op een dienstverband voor
langere periode
• Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden met een
persoonlijk budget

Solliciteren
Stuur voor 31 januari 2021 een brief met CV naar
sollicitaties@omniawonen.nl ter attentie van Martha Siebenga,
HRM Adviseur. Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen
met Melle van Wijngaarden, Teamleider Bemiddeling en Beheer op
06-235 93 625.
De 1e gespreksronde staat gepland op woensdagmiddag 10
februari en donderdagochtend 11 februari en zullen digitaal
plaatsvinden.
Een positieve verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist bij
indiensttreding.