U krijgt uw afrekening binnen zes maanden na afloop van het servicekostenjaar.
U krijgt uw afrekening binnen zes maanden na afloop van het servicekostenjaar.
Omdat u relatief weinig de verwarming aan heeft, bestaat het grootste deel van de kosten die vermeld staan op uw ista afrekening uit vaste kosten. Deze vaste kosten zijn voor iedere huurder hetzelfde. Wat de vaste kosten zijn vindt u op de Ista afrekening in blok 4. In blok 1 staat uw aandeel in de vaste kosten.
U heeft een thermostaatkraan altijd dicht? En toch registreert de meter in de woning verbruik (op de ista afrekening). Hoe kan dit?
Ook als de thermostraatkraan dicht is, staat de vorstbeveiliging aan. Bij een temperatuurverschil van meer dan 4,5 graden geeft het element warmte af om te voorkomen dat leidingen bevriezen. Er is dan toch sprake van verbruik ondanks dat de kraan dicht is.
U beslist zelf welke leverancier u kiest voor gas en elektriciteit. Om het u makkelijk en overzichtelijk te maken hebben wij – samen met andere woningcorporaties – WoonEnergie opgericht. Onder deze naam kopen wij gezamenlijk energie in. Omdat WoonEnergie energie afneemt voor honderdduizenden huurders, profiteert u van gunstige voorwaarden.
Meer informatie vindt u op de website van WoonEnergie. Hier vindt u ook het aanmeldformulier. WoonEnergie regelt gratis de overstap. De leidingen en meters in uw woning wijzigen niet.
Heeft u blokverwaming? Dan is het helaas niet mogelijk om gebruik te maken van WoonEnergie.
Staat u samen op de huurovereenkomst en verlaat één van u de woning? Geef dit dan aan ons door. Dit regelt u door het formulier voor de huuropzegging in te vullen en daarbij te kiezen voor een eenzijdige huuropzegging.
Als wij de eenzijdige huuropzegging ontvangen, sturen wij u een afstandsverklaring. Deze verklaring ondertekent u beiden. In deze verklaring staat ook welke documenten u moet aanleveren, voordat wij de eenzijdige opzegging kunnen verwerken.
De opzegtermijn is één maand vanaf het moment dat wij de afstandsverklaring en alle benodigde documenten hebben ontvangen. Valt deze dag in het weekend of op een feestdag? Dan geldt de eerstvolgende werkdag als datum waarop het huurcontract eindigt.
Afgezien van de roerende zaken die de nieuwe huurder van u overneemt, moeten de woning en berging bij het einde van de huurovereenkomst leeg en schoon worden opgeleverd.
Ook het toilet, de douche/badkamer, keuken en zolder moeten netjes en schoon zijn. Zorg dat wand- en vloertegels, kranen, wastafel(s), fontein en toiletpot(ten) ontkalkt zijn.
Heeft u een tuin? Dan laat u de tuin verzorgd achter en eventuele klimplanten heeft u van de gevel verwijderd.
Vloerbedekking moet zijn verwijderd, inclusief (grote) lijmklodders en foamresten.
De plafonds, wanden, deuren en binnenkozijnen verkeren in een goede staat. Stickers moeten zijn verwijderd en wandcontactdozen, schakelaars en huistelefoons zijn niet beschilderd. Hang- en sluitwerk zijn in goede staat en functioneren goed.
Biedt u roerende zaken aan?
Met roerende zaken bedoelen we alle “losse zaken”, zoals tapijt, gordijnrails en gordijnen. Als de nieuwe huurder dat soort zaken van u wil overnemen, dan is dat mogelijk. Maar u kunt hem of haar daar natuurlijk nooit toe verplichten. Tijdens de woningbezichtiging vult u samen met de nieuwe huurder het overnameformulier in. U stuurt een kopie van het formulier naar Omnia Wonen, zodat wij weten welke roerende zaken er achterblijven in de woning. De roerende zaken die de nieuwe huurder niet wil overnemen, verwijdert u. Houdt u er rekening mee dat de overname van roerende zaken altijd een afspraak is tussen u en de nieuwe huurder. Omnia Wonen is hierin geen partij.
Gaat het om zelf aangebrachte veranderingen?
Deze kunt u ter overname aanbieden aan een volgende huurder. Uw verandering moet wel zijn goedgekeurd door Omnia Wonen, voor eventuele overname door een volgende huurder. Hierover ontvangt u tijdens het opzeggingsbezoek meer informatie. Keurt de medewerker van Omnia Wonen uw zelf aangebrachte verandering niet goed? Dan vragen wij u deze te verwijderen voordat u verhuist.
Uw vraag is niet beantwoord? Of u vond niet de informatie die u zocht?
Vult u dan het contactformulier in. Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk.
Wij zijn volkshuisvesters
Het realiseren van een thuisbasis voor mensen die aangewezen zijn op de sociale huurwoningmarkt is de leidraad in ons denken en doen.
Omnia Wonen huisvest een kleine 20.000 mensen in circa 9.000 woningen in 13 gemeenten. Ons kerngebied ligt in de woningmarktregio’s Amersfoort en Noord-Veluwe.