Alleen in Putten bieden wij woningen aan met de Kopen Met Korting regeling. Voor het aanbod kunt u contact opnemen met makelaar Zielman in Putten, bereikbaar op telefoonnummer 0341-360 244 of op mailadres info@zielman.nl. U kunt alleen in aanmerking komen voor deze KMK-woningen als u ingeschreven staat in de gemeente Putten.

Kan ik de grond die ik pacht ook kopen?
Alleen als u de woning doorverkoopt aan een volgende eigenaar, wordt ook de grond te koop aangeboden. Dit geldt alleen voor zover het model B betreft, de erfpachtregeling zonder korting op de canon voor de volgende koper. Deze regeling geldt voor alle erfpachtcomplexen behalve De Bunte in Nunspeet. Aan huidige bewoners wordt de grond niet verkocht in ieder geval zolang de kortingsregeling nog loopt. Wat we daarna doen is nog niet besloten.

Hoe betaal ik de erfpacht?
Termijnen liggen vast. U betaalt achteraf per half jaar, kwartaal of maand.

Kan ik een automatische incasso afgeven voor het betalen van de erfpachtcanon?
Nee, dat is helaas niet mogelijk. U kunt natuurlijk wel zelf een periodieke overschrijving instellen via internetbankieren.

Wie is verantwoordelijk voor het onderhoud van de woning en de grond bij erfpacht?
Voor alle erfpachtconstructies geldt dat de eigenaar van de woning zelf verantwoordelijk is voor al het onderhoud. Zowel aan de woning als de grond die bij de woning hoort.

Waarom worden woningen met erfpacht verkocht?
In de erfpachtvoorwaarden kunnen we regelen dat koper en verkoper verplichtingen hebben naar elkaar. Bijvoorbeeld de garantie die wij u geven dat wij de woning van u terugkopen als u een woning koopt met de Kopen met Korting regeling. Met erfpacht bent en blijft u verantwoordelijk voor de woning net als een eigenaar. De erfpacht is ‘eeuwigdurend’ afgekocht. U komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.

Terug naar overzicht