Wat?

Er worden 28 appartementen gebouwd: 16 2-kamer appartementen en 12 3-kamer appartementen. Ze zijn allen bestemd voor de sociale sector. Wezenland maakt deel uit van Plan Molenbeek, waar Omnia Wonen al eengezinswoningen heeft gerealiseerd. De appartementen liggen boven een supermarkt.

De appartementen en supermarkt worden gasloos en volgens de nieuwste BENG-eisen gerealiseerd. De appartementen zullen daarom all electric en met zonnepanelen worden uitgevoerd. Ieder appartement beschikt over een eigen buitenruimte en rondom het complex is er ruim voldoende parkeergelegenheid .

Waar?

Aan de noordzijde van Nunspeet ligt het gebied Molenbeek. Er worden in dat plan diverse nieuwe woningen toegevoegd: 2-onder-1 kap, vrijstaand, rijwoningen in goedkoop, middelduur en duur segment Aanvankelijk waren er in het plangebied geen appartementen voorzien. Met een supermarkt met daarboven appartementen komen deze er nu wel. De appartementen komen in 2 L-vormige bouwlagen bovenop de supermarkt. Voor de gehele ontwikkeling dient nog het bestemmingsplan doorlopen te worden.

Bron: bagviewer.kadaster.nl
Bron: googlemaps.nl

Wanneer?

In april 2022 start de bouw van dit project.
Naar verwachting worden de woningen in het tweede of derde kwartaal van 2023 opgeleverd. In de loop van dit of volgend jaar worden meer dingen bekend gemaakt (huurprijzen, advertentiedata, etc.).

Wie?

Zoals gebruikelijk doet Omnia Wonen dit niet alleen. Sowieso is de gemeente Nunspeet nauw betrokken. Maar er zijn meerdere partijen betrokken bij dit project:

  • REWO Holding B.V. (opdrachtgever)
  • Slaa + van Asselt architecten BNA (architect)
  • Dirkzwager Ontwikkeling B.V. (ontwikkelaar)
  • Bouwbedrijf Gebr. Meijer (hoofdaannemer)
  • Assink-Weustink Elektro B.V. (E+W installatie)
  • Snetselaar Constructieve Ingenieurs B.V. (hoofdconstructeur)

In de media & beeldmateriaal