In 2023 en 2024 geldt de Wet huurverlaging voor huurders met een lager inkomen. U kunt tot 31 december 2024 huurverlaging of maatwerk aanvragen.

Huurverlaging of maatwerk aanvragen
Denkt u dat u in aanmerking komt voor huurverlaging of maatwerk? Kijkt u dan eerst of u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U huurde op 1 maart 2023 uw huidige zelfstandige sociale woning of woonwagen
  • U heeft niet eerder een huurverlaging voor huurders met een lager inkomen gehad
  • U bent een éénpersoonshuishouden met een huishoudinkomen van maximaal € 24.840 (AOW gerechtigden € 26.430) en een netto huur boven € 577,91 of
  • U bent een meerpersoonshuishouden met een huishoudinkomen van maximaal € 32.370 (AOW gerechtigden € 35.150) en een netto huur boven € 577,91

Het inkomen van inwonende kinderen tot 27 jaar telt niet mee.

Als u denkt voor huurverlaging of maatwerk in aanmerking te komen, dan moet u zelf de huurverlaging of maatwerk aanvragen. Via dit formulier kunt u dit aanvragen.

Bij een aanvraag huurverlaging of maatwerk geldt dat de huurverlaging ingaat één volle kalendermaand nadat u alle benodigde gegevens heeft aangeleverd. U krijgt dus geen huurverlaging of maatwerk met terugwerkende kracht.

Huurbevriezing of een lagere huurverhoging
Wanneer u niet in aanmerking komt voor huurverlaging, dan kunt u bekijken of u mogelijk in aanmerking komt voor een huurbevriezing of een lagere huurverhoging. Afhankelijk van de grootte van uw huishouden en uw inkomen, kunt u hiervoor in aanmerking komen. Wanneer u het formulier voor de huurverlaging doorloopt, wordt er direct getoetst of u in aanmerking kunt komen voor huurbevriezing of een lagere huurverhoging.

Contact met Omnia Wonen
Heeft u vragen over (het aanvragen van) de huurverlaging? Kijkt u dan eerst of uw antwoord te vinden is bij de veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur telefonisch bereikbaar via 0341 278 777.