Nieuws

In dit nieuwsarchief leest u onze laatste nieuwsberichten.

Start verhuur De Dijkjes, Elburg

De verhuur van deze Nul-op-de-meter-woningen start op 30 december.
Lees meer

Mijn Omnia Wonen weer beschikbaar

De werkzaamheden aan onze website zijn afgerond. U kunt weer gebruik maken van Mijn Omnia Wonen.
Lees meer

Informatie voor huurders Vallei Wonen

Op 1 januari 2020 fuseren Vallei Wonen en Omnia Wonen tot één woningcorporatie. Vanaf die datum gaan we samen verder onder de naam Omnia Wonen.
Lees meer

Amersfoort: Extra sociale huurwoningen de komende twee jaar

Woningcorporaties Omnia Wonen, de Alliantie en Portaal, de huurdersbelangen-organisaties HBVA-Amersfoort, Hestia en SHOW en gemeente Amersfoort hebben prestatieafspraken gemaakt. In de prestatieafspraken is opgenomen om de komende twee jaar een groot aantal sociale huurwoningen toe te voegen. Extra woningen zijn hard nodig in Amersfoort.
Lees meer

Gemeenten, maatschappelijk werk en woningcorporaties slaan handen ineen om huurschulden en huisuitzetting te voorkomen

Donderdag 28 november waren de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek met een aantal belangrijke samenwerkingspartijen bij elkaar voor het vastleggen van verschillende afspraken en convenanten met betrekking tot wonen, huren en huurschuld.
Lees meer

Omnia Wonen in de krant

Directeur Monique Govers gaf op 28 november een interview aan het Algemeen Dagblad.
Lees meer

Samenwerking Woonnet Haaglanden

Voor woningzoekenden voor de regio Den Haag verandert de wijze van inschrijven.
Lees meer

Dag van het huren

Zaterdag 12 oktober ging Omnia Wonen op de koffie bij huurders van de energiezuinige NOM-woningen (Nul op de Meter) in de wijk Molenbeek in Nunspeet. Zij kregen een maand geleden de sleutel van hun nieuwe huis. Om te horen hoe de woning bevalt, kwamen we even een bakkie doen op de Dag van het huren.
Lees meer

Omnia Wonen en Vallei Wonen besluiten definitief tot fusie

Woningcorporaties Omnia Wonen (Harderwijk) en Vallei Wonen (Woudenberg) hebben het definitieve besluit genomen om te gaan fuseren per 1 januari 2020. De volgende stap in het fusieproces is goedkeuring vragen aan de Minister, in deze vertegenwoordigd door de Autoriteit woningcorporaties.
Lees meer

Belastingen beperken nieuwbouw en het verduurzamen van woningen

Meer dan de helft van de Nederlandse woningcorporaties maakt deze maand bezwaar tegen de verhuurderheffing die het kabinet sinds 2013 aan hen oplegt. Deze verhuurderheffing, de hoge vennootschapsbelasting en de belastingmaatregel ATAD zorgen ervoor dat corporaties minder woningen kunnen bouwen en verduurzamen. Hiervan zijn woningzoekenden en huurders de dupe.
Lees meer