Harderwijk- 1 juni 2023

Petula, woonadviseur in Harderwijk bij Omnia Wonen, heeft veel contact met huurders. Omdat de huurders van de Hofdijkflat in Harderwijk een relatief hoge energierekening hebben is er onlangs in samenwerking met Zorgdat en Endura een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd waarin onder andere tips gedeeld werden over het verlagen van de energielasten.

Petula: “De opkomst van onze huurders was groot. Het werd erg gewaardeerd dat we naast alle inspanningen die we al geleverd hadden, zoals huisbezoeken om hulp en maatwerk aan te bieden en gesprekken met energiecoaches, deze voorlichtingsbijeenkomst werd georganiseerd. ”

“Endura gaf tips hoe je, met kleine simpele aanpassingen het verbruik van je energie naar beneden kunt brengen. Door bijvoorbeeld de deuren dicht te houden en geen bank voor de verwarming te zetten. Wij als Omnia Wonen hebben uitleg gegeven over de “ISTA app” die de huurders kunnen gebruiken om onder andere het energieverbruik in de gaten te houden, over de werking van de blokverwarming, hoe je de meters op de verwarming kunt lezen maar ook over de werking en invloed van de gezamenlijke verwarmingsinstallaties in het ketelhuis.”

“Daarnaast werd er samen met de huurders stilgestaan bij het belang van een veilige en leefbare woonomgeving. Er werd besproken wat Omnia Wonen doet in en rond de Hofdijkflat om dit te bevorderen en welke samenwerkingspartners hierbij betrokken zijn. We kijken terug op een hele prettige en informatieve avond”, aldus Petula.

Terug naar overzicht