Wat?
In Amersfoort gaat Omnia Wonen 100 sociale huurwoningen bouwen en verhuren. Het project bevindt zich nu in de planningsfase. De realisatie staat gepland voor 2022-2024. Het project is onderdeel van een grootschalige vernieuwing in dit gebied.

Waar?
Gelegen aan de zuidkant van Amersfoort Centraal Station in de wijk Birkhoven, aan de rand van een bosrijke omgeving. Diverse voorzieningen zijn vanaf de locatie redelijk goed bereikbaar op de fiets. Het station, de apotheek en de binnenstad zijn binnen tien minuten fietsen bereikbaar en de bushalte is op loopafstand. De dichtstbijzijnde supermarkt is op acht minuten fietsafstand. De locatie is dus geschikt voor ‘vitale’ doelgroepen die het niet erg vinden wat verder weg van voorzieningen te wonen. Bijzonder is dat de woningen op een kloosterterrein worden gebouwd. Hier wonen nu senioren, studenten met én zonder zorgvraag

Wanneer?
De realisatie van dit project staat gepland voor 2022-2024.

Wie?
Ook hier werkt Omnia Wonen samen met verschillende partijen:
– Gemeente Amersfoort
– Woonzorg Nederland (maatschappelijke woningcorporatie voor senioren)
– Beweging 3.0 (Zorg, wonen & welzijn)
– Emmagroep (eigenaar van bestaand vastgoed)
– Nova Architecten
– Vollmer & Partners (bureau voor stedenbouw en landschap)
– Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. (ontwikkelaar)

Historie Woonzorgcentrum Mgr. Blom en Beweging 3.0
Zuster Riet Boere, voorzitter van Kerkelijke Instelling Monseigneur Blom (KIMB) wil een bijzondere nalatenschap achterlaten voor de bewoners van Amersfoort. Mgr. Blom werd opgericht door de Congregatie Zusters van Sint Jozef en heeft een katholieke identiteit. In het kloostergebouw, dat in 1910 werd gebouwd, wonen nog 40 zusters van de Congregatie Zusters van St. Jozef. De stichting zorgt er samen met Beweging 3.0 voor dat de Zusters van de congregatie goed kunnen wonen en goed worden verzorgd.
Het kleinschalige woonzorgcentrum bestaat uit 55 eenpersoons- en 6 twee-persoonsappartementen. Er worden verschillende keren per week ontspanningsactiviteiten georganiseerd, zowel op cultureel en spiritueel gebied als op het gebied van sport en spel. Van bewoners, niet behorend tot de congregatie, wordt verwacht dat zij respectvol omgaan met de levensbeschouwing en leefwijze van de religieuze bewoners.

In de Media & Beeldmateriaal

Persbericht: Ondertekening samenwerking Omnia Wonen & Van Wijnen