Mening van huurders telt

Omnia Wonen verhuurt zo’n 9000 woningen. De huurders van deze woningen weten zelf het beste hoe comfortabel de woning moet zijn, of de buurt veilig is en welke producten of diensten het wonen prettiger maken. Wij vinden de mening van huurders over dit soort onderwerpen heel belangrijk, mede op basis hiervan maken we onze plannen voor toekomst. Over bijvoorbeeld onderhoud, nieuwbouw of verduurzaming. Daarom doen wij een oproep aan onze huurders om hun stem te laten horen via onze huurdersorganisatie de SHOW.

Zo is bewonersinspraak geregeld

Omnia Wonen is als woningcorporatie verplicht een huurdersorganisatie te hebben die opkomt voor belangen van alle huurders. Sinds juni 2008 worden huurders vertegenwoordigd door de ‘Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen’, oftewel de SHOW. Sinds de nieuwe woningwet van 2015 is de rol van huurdersorganisaties nog groter geworden en vastgelegd in de wet. De huurdersorganisatie is sinds die tijd een volwaardige gesprekspartner van Omnia Wonen en ook van de gemeente. Op de website www.showhb.nl is meer informatie te vinden over het werk van de SHOW.

Word ambassadeur bij de SHOW

De SHOW is een onafhankelijke organisatie vóór en dóór huurders. De SHOW heeft momenteel 8 ambassadeurs waaronder 4 bestuursleden. Om hun werk goed te kunnen blijven doen, is de SHOW hard op zoek naar nieuwe frisse krachten die met Omnia Wonen in gesprek gaan wat er in hun buurt en in hun gemeente speelt. Bent u huurder van Omnia Wonen en wilt u meedenken en -doen over de plannen die voor uw gemeente worden gemaakt? Word dan ambassadeur uw gemeente! Dit kost u slechts enkele uren per week, maar levert heel veel op.

Een ambassadeur zorgt ervoor dat de huurders van Omnia Wonen in hun gemeente gehoord worden. Periodiek lopen zij een ronde door de wijk met de woonadviseur(s) waar van alles besproken kan worden. Daarnaast helpen zij bewoners die onderdeel uitmaken van een bewonerscommissie of bewonersadviesgroep.

Voordelen van ambassadeurschap

Als huurder vraagt u zich nu misschien af: “Waarom zou ík ambassadeur worden, wat heb ik eraan?” Het antwoord is simpel: u maakt het verschil én houdt er ook nog eens een (bescheiden) zakcentje aan over.

Voordelen:

  • U heeft invloed op uw eigen buurt maar ook op de (milieu)plannen in uw gemeente.
  • U kunt meedenken over het onderhoud in uw buurt en over eventuele nieuwbouw in uw gemeente.
  • U bent gesprekspartner van Omnia Wonen en kunt hierdoor meepraten over de huurprijzen van de woningen en wat voor soort woningen in uw gemeente nodig zijn.
  • U ontvangt een vrijwilligersvergoeding per maand.
  • Eventuele kosten die u in uw rol als ambassadeur maakt, kunt u declareren.
  • U ontvangt abonnementen op vak gerelateerde bladen
  • Om te kijken of het werken als ambassadeur u bevalt, start u met een proefperiode van 3 maanden. U zit dus nergens voor langere tijd aan vast en beslist na 3 maanden zelf of u wel / niet wilt doorgaan.

Interesse? Neem contact op!

Vindt u de rol van ambassadeur bij de SHOW bij u passen, maar heeft nog wel wat vragen? Mail of bel het bestuur van de SHOW dan gerust! Zij kunnen u op basis van hun eigen ervaringen alles vertellen over de inhoud van het ambassadeurschap. Contactpersoon is Herman Kost, hij is bereikbaar op 06 55932422 of via secretaris@showhb.nl U bent van harte welkom.

Terug naar overzicht