In de wijk de Dijkjes in de gemeente Elburg bouwen we 51 Nul op de meter-woningen (NOM). We bouwen elf blokken met twee verschillende type woningen die zeer energiezuinig zijn.

Nul op de meter
De zonnepanelen op het dak van deze woningen wekken gemiddeld evenveel energie op als dat er verbruikt wordt voor verwarming, warm water en een normaal huishoudelijk verbruik. De woningen hebben geen gasaansluiting en maken geen gebruik van andere fossiele brandstoffen. Bij normaal gebruik van de woning heeft u in de toekomst geen last meer van stijgende energieprijzen.

Twee verschillende typen woningen
Woningtype 101
Woningblok één tot en met acht en blok 10 en 11 bestaat uit 45 woningen van het woningtype 101. Deze woningen hebben een ruime woonkamer met een open keuken. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers. De zolder is bereikbaar via een vlizotrap. We bouwen 25 tussenwoningen en 20 hoekwoningen.
Woningtype 201
Blok negen bestaat uit zes woningen van woningtype 201. Deze woningen hebben twee slaapkamers op de eerste verdieping en een vaste trap naar de zolder. Hier bouwen we 4 tussenwoningen en 2 hoekwoningen.

Verwachte oplevering
We leveren de woningen per bouwblok op. We verwachten dat het elfde bouwblok in het laatste kwartaal van 2020 klaar is. Bouwblok één is klaar in het eerste kwartaal van 2021.

Huurprijzen
De huurprijs verschilt per type woning. De huurprijzen zijn exclusief:

  • Bijkomende kosten EPV (Energie Prestatie Vergoeding);
  • Bijdrage servicekosten;
  • Kosten van extra diensten (Bijvoorbeeld Service Huurdersonderhoud en glasverzekering).

Woningtoewijzing
Omnia Wonen wijst de huurwoningen vanaf begin september toe volgens de regels van de regionale woonruimteverdeling, middels www.hurennoordveluwe.nl.

Meer informatie
Op de website dedijkjeselburg.nl vindt u meer informatie over de nieuwe wijk.

Beeldmateriaal