In de wijk de Dijkjes in de gemeente Elburg bouwen we 39 Nul op de meter-woningen (NOM). We bouwen acht blokken met twee verschillende type woningen die zeer energiezuinig zijn.

Nul op de meter
De zonnepanelen op het dak van deze woningen wekken gemiddeld evenveel energie op als dat er verbruikt wordt voor verwarming, warm water en een normaal huishoudelijk verbruik. De woningen hebben geen gasaansluiting en maken geen gebruik van andere fossiele brandstoffen. Bij normaal gebruik van de woning heeft u in de toekomst geen last meer van stijgende energieprijzen.

Twee verschillende typen woningen
Woningtype 101
Woningblok één tot en met zeven bestaat uit 34 woningen van het woningtype 101. Deze woningen hebben een ruime woonkamer met een open keuken. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers. De zolder is bereikbaar via een vlizotrap. We bouwen 20 tussenwoningen en 14 hoekwoningen.
Woningtype 201
Blok acht bestaat uit vijf woningen van woningtype 201. Deze woningen hebben drie slaapkamers op de eerste verdieping en een vaste trap naar de zolder. Hier bouwen we 3 tussenwoningen en 2 hoekwoningen.

Verwachte oplevering
We leveren de woningen per bouwblok op. We verwachten dat het eerste bouwblok in het eerste kwartaal van 2020 klaar is. Bouwblok acht is klaar in het tweede kwartaal van 2020.

Huurprijzen
De huurprijs verschilt per type woning. De huurprijzen zijn exclusief:

  • Bijdrage servicekosten;
  • Kosten van extra diensten (Bijvoorbeeld Service Huurdersonderhoud en glasverzekering).

Woningtoewijzing
Omnia Wonen heeft de huurwoningen inmiddels toegewezen volgens de regels van de regionale woonruimteverdeling. Meer informatie hierover vindt u op www.hurennoordveluwe.nl. Bij een deel van de woningen hadden huurders van Omnia Wonen en Uwoon voorrang. Een deel van de woningen werd verloot.

Meer informatie
Op de website dedijkjeselburg.nl vindt u meer informatie over de nieuwe wijk.