Woudenberg 1 maart 2022

De oplevering van het appartementencomplex De Hoevelaar in Woudenberg was maandag 28 februari aanleiding voor een klein feestje. De nieuwbouw appartementen maken deel uit van het project Oevergras, waar nog eens 200 woningen worden gebouwd. Het appartementencomplex met 25 appartementen is bestemd voor sociale huur. De woningen zijn bedoeld voor kleine huishoudens, jongeren en ouderen. De Hoevelaar is een groene en duurzame wijk die ruim is opgezet. De toekomstige huurders komen te wonen vlakbij het centrum van Woudenberg, nabij uitvalswegen.

Vertegenwoordigers van Omnia Wonen, Bouwbedrijf R. van de Mheen en de gemeente Woudenberg namen vandaag gezamenlijk een kijkje in De Hoevelaar en brachten een toost uit op het project.

Jantine Clasie, manager Vastgoedsturing, Volkshuisvesting & organisatie Omnia Wonen: “Wij vinden het erg belangrijk dat we in Woudenberg 25 appartementen voor de sociale verhuur hebben gebouwd. Er is veel behoefte aan meer sociale huurwoningen en met deze appartementen en de nieuwbouw woningen en appartementen van de Nijverheyd hebben we hier een mooie stap gezet. Omnia Wonen voert samen met de gemeente Woudenberg een proef uit om doorstroming tussen huurwoningen te bevorderen. Dit betekent dat we de woningen van dit project (net zoals bij nieuwbouwproject Nijverheyd) met voorrang toewijzen aan huurders die een grote woning hebben achtergelaten én verhuizen naar een van deze appartementen.”

Wethouder Pieter de Kruif: “De oplevering van het prachtige appartementencomplex De Hoevelaar is goed nieuws voor huurders in onze gemeente. Door het aantal sociale huurwoningen in Woudenberg uit te breiden, is er voor meer mensen uit deze doelgroep een kans om in Woudenberg een woning te huren. Tegelijkertijd zetten we samen met Omnia Wonen in op doorstroming, zodat er wat meer beweging in het sociale huursegment komt. Zo pakken we met elkaar kansen om het aanbod van woningen voor starters te vergroten!”

Jan Groen, manager bij Bouwbedrijf R. van de Mheen: “De realisatie van het appartementengebouw is voorspoedig gegaan. Het uiteindelijke resultaat mag er wezen, al zeggen we het zelf, maar belangrijker is dat onze opdrachtgever Omnia Wonen alsmede de gemeente Woudenberg tevreden zijn met het resultaat.”

Terug naar overzicht