U hoeft zich niet te verzekeren tegen brand-, storm- en inbraakschade. Deze risico’s zijn gedekt door de opstalverzekering die Omnia Wonen heeft afgesloten. De opstalverzekering dekt de schade aan de woning; niet de schade aan uw eigendommen.

Inboedelverzekering
Wij adviseren u een inboedelverzekering af te sluiten. Wat precies wordt gedekt hangt af van de polis die u kiest. Vergelijk daarom de polisvoorwaarden van verschillende verzekeraars om de voor u meest geschikte verzekering af te sluiten.

Huurdersbelangenverzekering
Aanpassingen die u doet in uw woning – die niet zomaar te verwijderen zijn – vallen niet onder de opstalverzekering van Omnia Wonen. Denkt u daarbij aan een keuken, badkamer of schotelantenne die u zelf heeft aangebracht. Deze zaken zijn uw eigendom en onderdeel van de woning. Zij worden huurdersbelang genoemd. U kunt deze onderdelen apart meeverzekeren op uw inboedelverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering
Uw inboedelverzekering vergoedt alleen uw eigen spullen. Een eventuele schadeclaim van buren of omwonenden valt daar niet onder. Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd tegen schade die u, uw partner, kind of huisdier aan derden veroorzaakt, zowel binnenshuis als daarbuiten.

Rechtsbijstandverzekering
Met een rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van rechtshulp bij juridische geschillen. Denkt u daarbij aan verkeersschade, problemen met uw werkgever of met een aangekocht artikel.

Glasverzekering
Als u glasschade in uw woning krijgt, dan bent u daarvoor zelf aansprakelijk. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen is in de inboedel een glasverzekering opgenomen. Let daar op bij het afsluiten van een inboedelverzekering. Heeft u (nog) geen glasverzekering? Overweeg dan een glasverzekering bij Omnia Wonen af te sluiten. De kosten daarvoor bedragen € 1,00 per maand. U bent dan verzekerd tegen de breuk van het glas van alle ruiten in uw eigen woning, balkon en berging. Ruitbreuk van balkonafscheidingen en voorzetramen valt ook onder de dekking. Bij vervanging wordt hetzelfde type glas teruggeplaatst. Eventuele glasschade kunt u 24 uur per dag melden op een gratis telefoonnummer 0800 – 022 61 00. Glasschade wordt binnen 24 uur hersteld of er wordt een noodvoorziening aangebracht.

Kostbaarhedenverzekering
Wij raden aan om voor eventuele kostbaarheden (computers, sieraden, verzamelingen) een afzonderlijke kostbaarhedenverzekering af te sluiten.

Download hier de brochure in PDF