Harderwijk-11 december 2023

Ruim 600 huurders in de gemeente Den Haag krijgen vanaf 28 december 2023 een nieuwe verhuurder. Woningcorporatie Staedion neemt dan 607 woningen, 2 bedrijfspanden en 7 parkeerplaatsen in Den Haag over van Omnia Wonen. De bewoners kregen vorige maand een brief van Omnia Wonen met dit nieuws.

Peter Toonen, directeur-bestuurder van Omnia Wonen: ”Ons kerngebied ligt in de woningmarktregio’s Amersfoort en Noord-Veluwe en strekt zich uit van Woudenberg tot Oldebroek. We zijn daar geworteld en zijn actief betrokken bij de opgaven en bewoners. In Den Haag is ons aandeel een stuk kleiner. We zijn dan ook blij dat Staedion deze woningen van ons overneemt zodat ze beschikbaar blijven voor de sociale verhuur. Omdat dit gebied voor deze woningcorporatie een kernregio is, zijn de huurders in goede handen bij hen.”

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter van Staedion: “Wij zijn blij met onze nieuwe huurders. Ook omdat we op deze wijze een bijdrage leveren aan betaalbaar wonen in Den Haag. De bewoners krijgen de zekerheid dat wij de woningen goed blijven onderhouden en beheren. We zijn al vele jaren een vaste partner in de stad en betrokken woningcorporatie die zich inzet voor onze huurders en woningen. In de sector spreken we veel over solidariteit en focus op de eigen stad en regio en we helpen elkaar in de grote volkshuisvestelijke opgave. Als grootste corporatie in deze regio hopen we dat dit ook als voorbeeld mag dienen, want goed voorbeeld doet volgen.”

Over Omnia Wonen      
Wij zijn volkshuisvesters. Het realiseren van een thuisbasis voor mensen die aangewezen zijn op de sociale huurwoningmarkt is de leidraad in ons denken en doen. Omnia Wonen huisvest een kleine 20.000 mensen in circa 9.000 woningen in 13 gemeenten. Ons kerngebied ligt in de woningmarktregio’s Amersfoort en Noord-Veluwe.
www.omniawonen.nl

Over Staedion
Met ons maatschappelijk hart dragen wij bij aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door het bieden van een veilig en betaalbaar thuis. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners werken wij aan een prettige woonomgeving. Wij gaan voortvarend door met het renoveren en verduurzamen van onze woningen en maken ons sterk voor het bouwen van maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.   
www.staedion.nl

Terug naar overzicht