Huurt u een woning in de tweede of derde fase van ‘De Dijkjes’ in Elburg? Dan betaalt u een Energie Prestatie Vergoeding (EPV). Dit is een bedrag dat u aan ons betaalt voor de energiezuinige woning.

U woont in een zeer energiezuinige woning. Het huis wekt zelf energie op. Wij hebben hiervoor extra kosten gemaakt, waarvoor wij u een vergoeding vragen. Bijvoorbeeld door het gebruik van zonnepanelen. U woont daarvoor in een comfortabele en duurzame woning zonder of met nauwelijks stijgende lasten.

De vergoeding kunt u vergelijken met een ‘belbundel’. Voor het afgesproken bedrag (de Energie Prestatie Vergoeding) krijgt u de garantie dat de woning een bepaalde hoeveelheid stroom gebruikt en opwekt.

Om uit te rekenen hoeveel stroom nodig is, wordt uitgegaan van een gezin met twee volwassenen en een kind van 12 jaar. De standaard temperatuur in de woning is gemiddeld 20 graden Celsius.

Wij bepalen de vergoeding op basis van het gebruiksoppervlakte van de woning: € 1,24 per m2 per maand (prijspijl 2019). Dit is volgens de wet en regelgeving. Dit bedrag wordt maandelijks geïncasseerd, samen met uw huurbetaling.

De EPV staat los van de huur. De EPV heeft dus geen invloed op de huurtoeslag.

Terug naar overzicht